Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ilmakitaransoiton MM-kisojen kolmas vuosikymmen käynnistyy

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Ilmakitaransoiton MM-kisojen kolmas vuosikymmen käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 09:00
Julkaisija: Ilmakitaransoiton MM-kisat

 

Ilmakitaransoiton maailmanmestaruus ratkotaan jälleen Oulussa elokuussa. Jo 21. kertaa järjestettävien MM-kisojen rauhanomainen aate on kantanut pitkälle  – vuosi vuodelta suuren suosion saaneen tapahtuman kolmas vuosikymmen avataan Oulun juhlaviikoilla 24.–26. elokuuta.

Tapahtuman huipennuksena nähdään MM-finaali, joka kokoaa maailman ilmakitaraparhaimmiston mestaruustaisteluun kävelykatu Rotuaarille. Festivaalin ohjelmistossa nähdään lisäksi ilmakitara-aiheisia aktiviteetteja sekä paikalliselle yleisölle että kansainvälisille ilmakitaraturisteille.

Kisailmoittautuminen käynnissä – joko kisassa nähdään suomalaismenestystä?

Ilmakitaransoiton MM-kisojen kansallisissa osakilpailumaissa kilpailukausi on lähtenyt käyntiin jo alkuvuodesta, ja kansallisia ilmakitaramestareita etsitään ympäri maailmaa myös kevään ja kesän aikana. Vain virallisten osakilpailumaiden voittajat ovat oikeutettuja pääsemään kilpailemaan suoraan MM-finaaliin. Muilla halukkailla on mahdollisuus näyttää taitonsa Oulussa Mustien hevosten karsinnassa, joka järjestetään 45 Specialissa 25. elokuuta. Ilmoittautuminen Mustien hevosten karsintaan aukeaa Ilmakitaransoiton MM-kisojen nettisivuilla 24. toukokuuta, ja on auki 8. elokuuta asti.

Kilpailijoiden joukossa on viime vuosina nähty harmillisen vähän suomalaisia – kotimaan ilmakitarataitureille Mustien hevosten karsinta on ainoa mahdollisuus päästä mukaan MM-taistoon. Viime vuonna ennätysmäärän osallistujia keränneen karsinnan valokeilassa ovat suomalaisten sijaan olleet lahjakkaat ilmakitaristit muun muassa Yhdysvalloista, Japanista ja Keski-Euroopasta.

Mustien hevosten karsinnan parhaimmisto kohtaa viralliset osakilpailumestarit sekä mestaruuttaan puolustavan venäläisen Kereel ”Your Daddy” Blumenkrantsin MM-taistossa Rotuaarilla.  

Kansainvälinen kisakausi huipentuu MM-finaaliin, joka järjestetään  Rotuaarin aukiolla perjantaina 26. elokuuta. Pääsymaksuttoman ja kaikille avoimen finaalin juontaa tuttuun tapaan yhdysvaltalainen ilmakitaraguru Dan ”Björn Türoque” Crane. Vuoden viihdyttävimmässä show’ssa nähdään maailman ilmakitaristihuippujen lisäksi myös muuta esittävää taidetta ja yllätysnumeroita.

Ilmakitarahenkisiä oheistapahtumia tosifaneille

Ilmakitaransoiton MM-kisojen ekstraohjelmisto tarjoaa ilmakitarafaneille mieleenpainuvia elämyksiä ja viihdyttäviä aktiviteetteja Oulun alueella keskiviikosta sunnuntaihin. Ilmakitarailottelut käynnistyy kaikille avoimella Airientation-lämmittelytapahtumalla keskiviikkona 24. elokuuta. Kansainvälisen ilmakitarayhteisön iloinen jälleennäkeminen vie osallistujansa tutustumaan suomalaisen saunakulttuuriin Kesän Saunalle Tuiraan sekä tutustumisiltaan jokivarsimaisemaan Tervatoppilan Villa Lipporantaan. Festivaalin päättäjäisiä vietetään rauhanomaisissa merkeissä Rokuanhovin maisemissa 27.–28. elokuuta. Ekstraohjelmistopaketit ovat myynnissä 6. kesäkuuta alkaen.

 

Ilmakitaransoiton MM-kisat on osa Oulun juhlaviikkoja, jotka järjestetään 4.8.–3.9.2016. Oulun juhlaviikot on monitaidefestivaali, jonka tapahtumat levittäytyvät ympäri Oulun keskustaa ja lähialueita. www.oulunjuhlaviikot.fi

Lisätiedot: www.ilmakitara.fi

Oulun juhlaviikot: www.oulunjuhlaviikot.fi

Ilmakitaransoiton MM-kisojen akkreditointi on avoinna median edustajille osoitteessa http://www.ilmakitara.fi/fi/pressi/akkreditointi/
Pressikuvia myös osoitteessa: http://www.airguitarworldchampionships.com/en/press/media-gallery/


Lisätiedot & haastattelupyynnöt:

Sirkkaliisa Huhtala
tuottaja
siri@oulunjuhlaviikot.fi, puh. 0504003538

Ilmakitaransoiton MM- kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi kilpailun päätteeksi kaikki maailman ihmiset kutsutaan soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi.

Oulu - Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki

www.oulu.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs