Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ilkka Malmbergin rakastetut Hehtaari-jutut yksien kansien väliin

Helsingin Sanomat

Ilkka Malmbergin rakastetut Hehtaari-jutut yksien kansien väliin

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2012 klo 11:32
Julkaisija: Helsingin Sanomat

Uutuuskirjaan on koottu 121 Helsingin Sanomissa julkaistua Hehtaari-kirjoitusta vuosilta 1997–2012. Ne muodostavat yhtenäisen kertomuksen siitä, mihin idea Suomen halvimman hehtaarin ostamisesta on viidessätoista vuodessa johtanut. 

"Halusin vain omistaa hehtaarin maata ja kertoa lukijoille, miltä se tuntuu ja mihin hehtaarini minut vie. Minulle, kaupunkilaiselle, maan omistaminen oli uusi ja huimaava ajatus. Se olisi minun maatani. Minä sen isäntä."

Helsingin Sanomien toimittaja Ilkka Malmberg osti hehtaarin maata Posiolta vuonna 1997. Maakauppa tuli maksamaan 1500 markkaa, ja maapalaa nimitettiin silloin Suomen halvimmaksi hehtaariksi.

Elämää posiolaisperspektiivistä on seurattu Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla siitä lähtien – tarkoin rajattu läntti posiolaista jänkää on tullut tutuksi, ja tutuiksi ovat tulleet naapurit, Posio ja koko Pohjois-Suomi. Lapsia on syntynyt ja hekin ovat tulleet Hehtaarin kanssa tutuiksi, maailma ympärillä on muuttunut ja mies itse vanhentunut.

Nyt julkaistavaan Hehtaari-kirjaan on koottu 121 sunnuntaisivuilla julkaistua Hehtaari-kirjoitusta vuosilta 1997-2012. Lehdessä ilmestyneiden juttujen lomassa Malmberg taustoittaa tapahtumien kulkua ja kytkee ne Suomen ja maailman näiden 15 vuoden aikana kokemiin muutoksiin. Malmbergin hehtaarin arkea, ihmisiä, ja luontoa kuvaileva teksti ilahduttaa ja kuljettaa lukijan Lapin luonnon ja suomalaisuuden äärelle.

Ilkka Malmberg on Helsingin Sanomien toimittaja ja kirjailija. Malmberg sai vuonna 2005 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon. Tänä syksynä Malmberg palkittiin Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla. 

HS Kirjojen julkaisema Hehtaari-kirja on saatavilla Sanomatalon Kulmasta (Elielinaukio 1, Helsinki), Helsingin Sanomien verkkokaupasta HS.fi/kauppa sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista viikosta 48 alkaen (ovh. 29,90 euroa).

Lisätietoja:

Tuottaja Juha Sainio, Helsingin Sanomat / HS Kirjat, juha.sainio@hs.fi tai p. 09 122 2688.

Arvostelukappaleet: pauliina.harno@drum.fi tai p. 045 130 5988.

Liitteenä kirjan kansikuva.

 

Ilkka Malmberg: Hehtaari 

Sivumäärä: 244 sivua sekä 24 sivun kuvaliite

Ovh: 29,90 euroa

Sidottu

Kustantaja: HS Kirjat

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs