Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » IBM ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus loivat osallistavan sosiaalisen median strategian - Jatkuvan dialogin kautta muodostettu elävä ohjeistus auttaa työssä joka päivä

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

IBM ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus loivat osallistavan sosiaalisen median strategian - Jatkuvan dialogin kautta muodostettu elävä ohjeistus auttaa työssä joka päivä

Tiedote.
Julkaistu: 14.11.2013 klo 08:15
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (MEKU) ja IBM loivat yhteistyöhankkeessa MEKU:lle sosiaalisen median strategian, jonka lähtökohdaksi otettiin koko henkilökunnan osallistaminen. Tavoitteena on, että koko organisaatio saavuttaa paremman ymmärryksen verkkoviestimisen nykytilasta ja kehityssuunnasta. Strategiasta tehtiin elävä ohjeistus, jolla selkeytetään ja ohjataan jokapäiväistä työtä. Opas voi toimia mallina, jota myös muut julkiset virastot voivat hyödyntää oman sosiaalisen median strategian ja ohjeistuksen laatimisessa.

 Ajatus yhteisestä hankkeesta MEKU:n ja IBM:n välillä lähti osapuolien halusta kehittää mediakasvatustyötä. MEKU on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat muun muassa kuvaohjelmien luokittelun ja tarjoamisen valvonta, mediakasvatuksen kehittäminen ja siitä tiedottaminen. Hankkeessa MEKU:n vahva osaaminen mediakasvatuksesta yhdistettiin IBM:n asiantuntijuuteen sosiaalisesta mediasta ja organisaation muutosprosesseista. Projektissa käytettiin yritysvastuumallia, jossa korostuu molempia osapuolia hyödyntävä oppimisprosessi.

Henkilökunnan kokemus sosiaalisesta mediasta vaihteli aktiivisista käyttäjistä niihin, joille sosiaalinen media oli vieraampi hankkeen alussa. Strategia sidottiin tarinoihin, jolloin sanoma on helpompi liittää kunkin omaan päivittäiseen työhön. Luotu strategia toimii myös sosiaalisen median ohjekirjana, josta eritasoiset käyttäjät voivat tarkistaa suosituksia sekä tunnistaa, millainen MEKU on toimijana sosiaalissa mediassa.  

Projektissa MEKU:n viestintätavoitteet liitettiin sosiaalisen median mahdollisuuksiin viestin välittämisessä ja profiloitiin  virastolle tärkeät kohderyhmät. Strategian sisältöä viestittiin henkilöstölle hyödyntämällä käyttäjätarinoita valituista kohderyhmistä sekä laatimalla vastauskaavioita toiminnan tueksi. Lisäksi koko henkilökunnalle järjestettiin kaksi koulutusta, joissa osanottajia sekä perehdytettiin että osallistettiin strategian luomiseen ja jalkauttamiseen. Lopputulos heijastaa MEKU:n toimintatapoja ja asennetta sosiaaliseen mediaan. Kuten sosiaalisen median kenttäkin, myös opas elää ajassa ja muokkautuu koko ajan.

”Sosiaalinen media on mediakasvatuskeskustelussa keskeisessä asemassa. Viranomaisena kehitämme omaa toimintaamme jatkuvasti – myös sosiaalisen median suhteen.”, sanoo Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen johtaja Leo Pekkala.

”Projekti oli kokeilu uudenlaisesta yhteiskuntavastuusta, jossa yhteistyö muuttuu pitkällä tähtäimellä yhä enemmän kumppanuudeksi perinteisen lahjoituksen sijaan. Lähdimme  liikkeelle yhteisestä halusta kehittää mediakasvatustyötä, mutta hankkeessa korostui myös molempia osapuolia hyödyttävä oppimisprosessia. Osaamisen aito jakaminen on kestävä tapa rakentaa parempaa yhteiskuntaa”, sanoo IBM Suomen yhteiskuntavastuuohjelmien johtaja Jyrki Koskinen.  

MEKU:n sosiaalisen median strategia ”Fiksu toiminta somessa tukee työtämme” on ladattavissa osoitteessa: www.meku.fi/images/somestrategia.pdf

 

Lisätiedot:

IBM Viestintäosasto
puh. (09) 459 5900
ibmficom@fi.ibm.com

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus
johtaja Leo Pekkala
puh. 0295 338 008
sähköposti: leo.pekkala@meku.fi

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat mediakasvatuksen edistäminen sekä kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta. MEKU toimii asiantuntijana lasten mediaympäristön kehityksessä, edistää alaan liittyvää tutkimusta ja seuraa alan kansainvälistä kehitystä sekä tiedottaa lapsia ja mediaa koskevista asioista.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs