Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hurjaa sirkusta ja kansainvälisiä vierailuesityksiä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla 19. – 24.5.2014

Oulun kaupunginteatteri

Hurjaa sirkusta ja kansainvälisiä vierailuesityksiä Oulun lasten ja nuorten teatterifestivaaleilla 19. – 24.5.2014

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2014 klo 13:00
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Tiedotusvälineille 7.4.2014, Oulun kaupunginteatterin tiedote
Koko ohjelmisto http://teatteri.ouka.fi/festival/fi/etusivu
Pressikuvat ladattavissa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat
HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin, liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla, yhteystiedot alla.

Festivaalin lipunmyynti on mukavassa vauhdissa, ja toukokuiseen riemuun mahtuu vielä mukaan. Tässä muutama festivaalinosto - koko ohjelmisto löytyy verkkosivuilta http://teatteri.ouka.fi/festival

Ohjelmistoon on valittu kotimaisia ammattiteattereita sekä upeita sanattomia esityksiä ulkomailta. Festivaali palkittiin vuonna 2012 teatterialan lasten ja nuorten Teatteriteko–palkinnolla.

Ruotsista Ouluun tuodaan nykysirkuksen huippuesitys, jännittävä Attached. Hengästyttävän hauskassa ja räjähtävän fyysisessä esityksessä kokeillaan uusia tekniikoita ja uhmataan painovoiman lakeja. Näitä temppuja ei kannata kokeilla kotona tai välitunnilla! Esitys kertoo, miten yhden tekemiset vaikuttavat aina toisen elämään. Magmanus-ryhmän Attached on osa Flow-sirkus-esityssarjaa ja suunnattu yli 8-vuotiaille sekä nuorille.

Italiasta festivaalille saapuvan Scarlettine Teatron sanaton esitys UnLeashed on suunnattu perheen pienimmille vastasyntyneestä alkaen. Se kertoo hauskan ja jännittävän tarinan kahden kaveruksen lauttamatkasta halki aavan meren. Vauvateatterissa tarinaa kerrotaan ilman sanoja äänen, valon, musiikin ja toiminnan avulla, joten kielimuuria ei ole. Seikkailussa musiikkia soitetaan ketjuilla. UnLeashed on vauvateatterin ennakkoluuloton pioneeri, joka inspiroi lapsen aisteja ja haastaa aikuisen näkemään maailman lapsen silmin. Esityksen jälkeen lapsilla ja vanhemmilla on mahdollisuus leikkiä lavasteissa ja palata vielä hetkeksi lauttamatkan kiehtoviin tunnelmiin.

Lastenohjelmistossa tarjolla on muiden muassa Muumeja, Tatu ja Patu, Viidakkokirja, ja useassa esityksessä seikkailee karhuja. Kansainvälistä laatua festivaaliohjelmistoon tuo myös israelilainen Neighbors, jossa törmäillään naapuriin.

Nuorten laajaan ohjelmistoon kuuluu niin filosofiaa Kajaanin kaupunginteatterin Sofian maailmassa kuin kovatasoisia tanssiesityksiä, kuten NOIR? ja HIT ME! Esimerkiksi yli 12-vuotiaita pysähdyttää Kuopion kaupunginteatterin Samanlainen onni, jonka päähenkilö Amalia on melkein täysi-ikäinen, mutta ei pärjää yksin kotona. Hän ei olekaan aivan tavallinen tyttö: hän on autisti. Suojattu arki sekoittuu, kun tukityöllistetty Karoliina tulee hoitamaan Amaliaa. Oivaltava näytelmä kertoo kadotetun onnen löytämisestä ja puhuu erilaisuuden puolesta. Kuinka valmiita olemme hyväksymään toisen tavan käsittää maailmaa? Entä onko toisen onni arvokkaampi kuin toisen? Vuonna 2011 kantaesitetty näytelmä viittaa suoraan ja musiikillisesti myös ihastuttavaan Amélie-elokuvaan.

Lisätietoja festivaalin tuottaja Elina Terho, puh. 044 703 7113, elina.terho@ouka.fi ja tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, puh. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs