Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Housut pois –musikaalikomedia sytyttää naiset ja miehet. Vihan jumala –komedia sytyttää vanhemmat. Oulun kaupunginteatterin ensi-illat: 15.11. ja 16.11.

Oulun kaupunginteatteri

Housut pois –musikaalikomedia sytyttää naiset ja miehet. Vihan jumala –komedia sytyttää vanhemmat. Oulun kaupunginteatterin ensi-illat: 15.11. ja 16.11.

Tiedote.
Julkaistu: 06.11.2013 klo 12:41
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

teatteri.ouka.fi
Pressikuvat ladattavissa http://teatteri.ouka.fi/galleria/naytelmakuvat

Housut pois –musikaalikomedia sytyttää naiset ja miehet - Vihan jumala –komedia sytyttää vanhemmat

Oulun kaupunginteatterin ensi-illat: pe 15.11. Vihan jumala ja la 16.11. Housut pois

Housut pois –komediamusikaali on jo noussut rankkaan ennakkosuosioon, kun liput ovat jo kauan ennen ensi-iltaa olleet loppuunvaratut tammikuulle saakka. Musikaalissa Oulun kaupunginteattereiden mainioiden laulavien näyttelijöiden rinnalla esiintyy vierailijoita: muusikko-laulaja Aki Louhela pääroolissa, Kwan-yhtyeestä tuttu Tidjân Ba ja Jussi-palkittu Santtu Karvonen.

Teatterin naisnäyttelijät antavat sähäkän vastapainonsa miesenergialle. Mukana on myös bändi sekä näyttävä, monipuolisella lajiosaamisellaan vakuuttava tanssija- ja laulajaryhmä. Hienostelematon poprock ja soul–sävyinen musiikki kiihdyttää esiintyjät ja yleisön tunnelmaan, joka huipentuu lopussa villitsevään tanssishow’hun.

Työttömien miesten rouheaa huumoria vakavista aiheista

Tarina kertoo työttömien miesten selviytymistarinan. ”Esityksen valmistelun aikana Oulussakin kuultiin jatkuvasti irtisanomisista, eli ajankohtaista teosta olemme tekemässä. Kuitenkin esitys myös korostaa toivoa: pärjäämistä helpottavat kaveruus ja yhteinen projekti”, sanoo ohjaaja, teatterinjohtaja Mikko Kouki.
Mustan äijähuumorin alla risteilevät vakavat aiheet. Työttömyys tuo mukanaan huoltajuusongelmia, latistaa itsetuntoa ja aiheuttaa henkilökohtaisia konkursseja. Näyttelijät pääsevät herkuttelemaan lukuisilla, tavallisia miehiä tyypittelevillä roolihahmoilla.

Jerry saa houkuteltua kaveriporukan mukaan kreisiin ideaansa strippauskeikasta, jonka lipputuloilla miehet aikovat korjata tilanteitaan. Mutta tanssitaito puuttuu ja musikaalin keinoin seurataan porukan harjoittelua kohti h-hetkeä. Musikaali pohjautuu menestyselokuvaan The Full Monty vuodelta 1997.

Lavastuksessa nautitaan elokuvamaisuudesta ja asuja suurelle esiintyjäjoukolle on suunniteltu lähes 120. Käsiohjelmaksi on teatterilla kuvattu hurmaava poikakalenteri. Tyylilajina on sympaattinen mieskomeus – ei liiallinen paljaus. Kalenteri heijastelee esityksen teemoja, mm. miehistä ylpeyttä ja esityksen tanssijat, näyttelijät ja muut taiteilijat poseeraavat rouheassa duunarihengessä.

Rooleissa myös mm. Tomi Enbuska, Elina Korhonen, Pentti Korhonen, Mikko Leskelä, Janne Raudaskoski, Anne Syysmaa, Liisa Toivonen ja Tuula Väänänen. Avustajat ja tanssijat: Miina-Anniina Heiskanen, Antti Kankainen, Eeva-Maria Kauniskangas, Milla Keskitalo, Antti Kyllönen, Juha Pykäläinen, Eelis Saurio ja Jasper Österlund. Bändi: Heikki Lindström/Olli Estola, Juha-Pekka Kiviniemi, Jukka-Pekka Peltoniemi, Jari Sipilä ja Olli Tuomainen.
Musiikki ja sanat David Yazbek, teksti Terrence McNally, suomennos Mikko Koivusalo, ohjaus Mikko Kouki, lavastus Teppo Järvinen, pukusuunnittelu Pasi Räbinä, koreografi Jouni Prittinen, musiikin sovitus ja harjoitus Jussi Vahvaselkä, musiikin johto Henna Linko.

Komedia meistä vanhemmista ja näytelmä ihmisistä lifestyle-häkissä - Vihan jumala

Vihan jumala on kansainvälinen menestyskomedia, jonka on kirjoittanut ranskalainen, menestysnäytelmien – ja komedioiden luoja Yasmina Reza. Hän on luonnehtinut Vihan jumalaa hauskaksi tragediaksi.

”Vanhemmuus on herkkä asia, ja hyvin tosissaan olevasta ihmisestä syntyy herkullista huumoria. Jokainen haluaa olla hyvä isä tai äiti, ja huvittavat puolustusmekanismit kytkeytyvät päälle näytelmän perheiden välisessä kasvatuskeskustelussa”, sanoo ohjaaja Heta Haanperä.
”Komedia laajenee myös kertomaan ihmisistä elämäntapojensa lifestyle-häkissä. Se on näytelmä keskiluokkaisuuden kaipuusta ja kammosta, vanhemmuudesta, parisuhteesta, häpeästä ja perheeksi kutsutusta linnoituksesta, jonka muurien ylitse huudellaan ja aseet ovat aina ladattuina, valmiina puolustamaan.”

Tarinassa vanhemmat ovat kerääntyneet fiksusti selvittämään poikiensa tappelunnujakkaa leikkipuistossa. Mitä tarkemmin vanhemmat tähtäävät asialliseen käytökseen ja kohteliaisiin sanoihin, sitä kauemmas maali tuntuu kuitenkin siirtyvän. Syntyy komediaa, jonka pyörteissä herää kysymys: kummat selviytyvätkään loppujen lopuksi välienselvittelystään paremmin – pojat puistossa vai aikuiset olohuoneessa?

Rooleissa Mirjami Kukkola, Aki Pelkonen, Timo Pesonen ja Merja Pietilä. Suomennos Reita Lounatvuori, ohjaus Heta Haanperä, lavastus ja puvut Laura Dammert. Rooleissa, Mirjami Kukkola, Aki Pelkonen, Timo Pesonen ja Merja Pietilä sekä Ahti Haanperä, Eetu Karjalainen, Matias Raudasoja ja Simo Suojanen.

 

Lisätietoja: teatterinjohtaja Mikko Kouki, p. 044 703 7014, mikko.kouki@ouka.fi ja tiedottaja Kaisu Innanen, puh. 044 703 7111, kaisu.innanen@ouka.fi 

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs