Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hirvenpää -veistoksen paljastus Liinahaan vanhainkodilla

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Hirvenpää -veistoksen paljastus Liinahaan vanhainkodilla

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 08:00
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Mediakutsu / tiedote

Hirvenpää -veistoksen paljastus Liinahaan vanhainkodilla

Liinahaan vanhainkodissa (Liinahaankatu 17, Turku) juhlistetaan maanantaina 11.1.2016 klo 14 vanhainkodin sisäpihalle muuttanutta Jussi Mäntysen Hirvenpää -veistosta (1936).

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen, jossa vanhainkodin henkilökunta ja asukkaat kokoontuvat toivottamaan veistoksen tervetulleeksi. Tilaisuudessa on paikalla myös Turun museokeskuksen edustaja kertomassa Jussi Mäntysestä ja hänen taiteestaan.

Hieno tumma kiviveistos esittää naarashirven päätä. Hirvi oli kuvanveistäjä Jussi Mäntysen (1886–1978) suosima aihe. Nyt paljastettavan Hirvenpään lisäksi Turun kaupunkikuvassa on taiteilijalta kuusi muuta kaupungin taidekokoelmaan kuuluvaa teosta.

Hirvenpää vietiin perustustöiden jälkeen vanhainkodin pihamaalle joulukuun alussa Turun museokeskuksen, Turun Kaupunkisuunnittelun ja Kiinteistöliikelaitoksen sekä Tilapalveluiden yhteistyönä. Veistos saatiin kaupunkikuvaan jo 1969. Viime vuodet teos on sijainnut Olavinpuistossa, Samppalinnan ravintolan mäessä, mistä se siirrettiin huollettavaksi 2013. Liinahaassa Hirvenpää tuo esteettisen kiintopisteen virkistysalueelle ja sitä voi ihailla myös sisätilojen ikkunoista.

Lisätiedot
Ringa Takanen, tutkija
puh. 040 178 0981, ringa.takanen@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs