Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heurekan Tiedesirkus Tampereella 9.–28.9.2014 ja kutsu lehdistötilaisuuteen

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Tiedesirkus Tampereella 9.–28.9.2014 ja kutsu lehdistötilaisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 15:24
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Tiedesirkus Tampereella 9.28.9.2014

Tiedekeskus Heureka tuo elämyksellisen Tiedesirkuksen Tampereelle kauppakeskus Tullintorille 9.–28.9.2014. Tiedesirkuksen vuorovaikutteinen näyttely ja tiedeshow innostavat kaiken ikäisiä tutustumaan luonnontieteisiin uudella, hauskalla tavalla.

Tiedesirkus koostuu Atomi töissä -tiedeshowsta sekä kahdeksasta näyttelykohteesta. Esitykset ovat maksuttomia ja sopivat koko perheelle.  Tiedeshow ja näyttely ovat yleisölle avoinna erikseen ilmoitettuina aikoina tiistaista sunnuntaihin 9.–28.9.2014 välisenä aikana. Maanantaisin Tiedesirkus on suljettu.

Yleisöesitykset kauppakeskuksen asiakkaille:

ti–pe klo 15.00 ja 17.00, la klo 12.00, 14.00 ja 15.30, su klo 14.00 ja 15.30.

Esitykset ovat maksuttomia mutta osallistujamäärä on rajoitettu. Arkipäivinä maksuttomat liput saman päivän esityksiin noudetaan kauppakeskuksen infosta. Viikonlopun esityksiin lippuja ei noudeta etukäteen.

Koululuokat voivat varata etukäteen paikkoja omiin esityksiin osoitteesta tiedesirkus@heureka.fi.

Tiedesirkus vieraili lukuvuosien 2009–2011 aikana kouluissa kaikissa Suomen maakunnissa. Kahden kiertuevuoden aikana esityksen näki yli 50 000 henkilöä. Nyt Tiedesirkus kiertää kauppakeskuksissa. Kiertävä Tiedesirkus tuo lähelle yleisöä valikoiman Heurekan suosituimpia näyttelykohteita ja erityisesti sirkusta varten tehdyn Atomi töissä -tiedeteatteriesityksen, jossa atomit, ilman molekyylit ja elämän rakenne esitellään mieleenpainuvin ja hauskoin keinoin. Tieteen perusilmiöitä havainnollistavilla näyttelykohteilla vierailijat voivat itse kokeilemalla tutustua muun muassa kitkaan, kehon lämpöön, mustaan aukkoon ja fakiirin petiin.

Tiedesirkuksen tuotannon ja koulukiertueen mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston myöntämä tuki. Tiedesirkuksen kauppakeskuskiertuetta tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Tieteen tiedotus ry.

Kutsu lehdistötilaisuuteen

Median edustajilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Tiedesirkukseen Tampereen kauppakeskus Tullintorille tiistaina 9.9.2014 klo 8.30. Ilmoittautuminen osoitteeseen tiedesirkus@heureka.fi.

 

Lisätiedot:

Oppimispäällikkö Jutta Kujasalo, Heureka, Puh. 040 9015 280, jutta.kujasalo@heureka.fi
Yritysyhteistyön koordinaattori Riitta Ahola, Heureka, Puh. 040 9015 205, riitta.ahola@heureka.fi
Kauppakeskuspäällikkö Hanna Saario, Kauppakeskus Tullintori, Puh. 040 5715 454, hanna.saario@ovenia.fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs