Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heureka tulee hulluksi -näyttelylle kansainvälinen palkinto

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heureka tulee hulluksi -näyttelylle kansainvälinen palkinto

Tiedote.
Julkaistu: 11.07.2014 klo 13:51
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa parhaillaan esillä oleva mielenterveysaiheinen Heureka tulee hulluksi -näyttely saa kansainvälisen tiedekeskusliitto Association of Science-Technology Centersin (ASTC) myöntämän Roy L. Shafer Leading Edge for Visitor Experience 2014 -palkinnon. Tämä tiedekeskusalalla erittäin arvostettu palkinto parhaasta yleisökokemuksesta jaetaan vuosittain.

Palkintolautakunta kertoo perusteluissaan olleensa vaikuttunut näyttelyn avoimesta ja innovatiivisesta tavasta esitellä mielenterveyttä. He ylistävät rohkeutta haastaa yleisö ajattelemaan aihetta uusilla tavoilla.

Heureka tulee hulluksi -näyttelyn tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta omasta mielenterveydestään. Näyttelyllä Heureka haluaa herättää myös keskustelua mielenterveydestä. Asia koskettaa niin yksilöä kuin koko yhteiskuntaakin.

Näyttelyn suunnitteluun osallistui laaja-alainen asiantuntijajoukko. Myös mielenterveyden häiriöistä kärsineet kokemusasiantuntijat antoivat merkittävän panoksen näyttelyn sisältöön. Näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Mielenterveyden keskusliitto ja Suomen mielenterveysseura.

”Mietimme myös näyttelyn nimeä tarkkaan Mielenterveyden keskusliiton, Suomen Mielenterveysseuran sekä kokemusasiantuntijoiden ja tieteellisten asiantuntijoiden kanssa. ”Heureka tulee hulluksi” on räväkkä nimi aiheelle, josta on yleensä vaikea puhua. Mutta tämä näyttely ja sen huomiota herättävä markkinointikampanja eivät halua vaivautuneena kuiskata aiheesta, vaan herättää yleisön huomion ja synnyttää keskustelua. Halusimme nimen ja kampanjan, jotka pysäyttävät ja houkuttelevat tärkeän asian äärelle. Näyttelyyn tutustuminen paljastaa, että se on tehty kunnioituksella. Sen tavoitteena on korvata ennakkoluuloja tiedolla ja leimaamista ymmärryksellä”, kertoo elämysjohtaja Mikko Myllykoski.

Heureka tulee hulluksi on ensimmäinen mielenterveysaiheinen tiedekeskusnäyttely. Se on tuotettu yhteistyössä pariisilaisen Universcience ja lissabonilaisen Pavilhão do Conhecimento Ciência Viva -tiedekeskusten kanssa. Konsortiossa kukin kolmesta kumppanista on päävastuussa yhdestä yhteistuotannosta. Kaikki näyttelyt kiertävät vuorollaan nämä kolme kaupunkia ja ovat sitten tarjolla konsortion ulkopuolisille tahoille. Heureka on Heureka tulee hulluksi -näyttelyn päävastuussa oleva tuottaja ja näyttelyn idea on myös peräisin Heurekasta. Heureka tulee hulluksi avattiin yleisölle 12.10.2013 ja on esillä Heurekassa vielä 21.9.2014 asti, jonka jälkeen se siirtyy Lissaboniin ja sieltä edelleen Pariisiin.

Heureka tulee hulluksi -näyttely on huomioitu myös mainoskampanjansa osalta. Kampanja, jossa Heurekan henkilökunta poseeraa ”hulluuslasit” päässään, sai alkuvuodesta kunniamaininnan Markkinointi & Mainonta -lehden järjestämässä Kuukauden aikkarimainos -kilpailussa:
http://www.aikakauslehdet.fi/kuukauden_aikkarimainos_tammikuu2014/

Lisätietoa:
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi, puh. 040 9015 244
Näyttelytuottaja Heidi Ekelund, heidi.ekelund@heureka.fi, puh. 040 9015 213

Lisätietoa Roy L. Shafer Leading Edge Awards -palkinnoista:
http://www.astc.org/about/awards/leading_edge.htm

Lisätietoa Heureka tulee hulluksi -näyttelystä:
http://www.heureka.fi/fi/heureka-tulee-hulluksi

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs