Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » HEUREKA MUKANA SUURESSA EUROOPPALAISESSA NÄYTTELYKONSORTIOSSA

Heureka, suomalainen tiedekeskus

HEUREKA MUKANA SUURESSA EUROOPPALAISESSA NÄYTTELYKONSORTIOSSA

Tiedote.
Julkaistu: 24.10.2012 klo 15:19
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka, pariisilainen tiedekeskus Universcience ja lissabonilainen tiedekeskus Ciência Viva ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen ns. suuresta näyttelykonsortiosta (Le grand consortium). Konsortiossa kukin kolmesta laitoksesta johtaa ja vastaa yhden tiedekeskusnäyttelyn tuottamisesta vuosien 2013–2015 aikana. Kullakin näyttelyllä on miljoonan euron tuotantobudjetti ja tuotantokustannukset jaetaan tasan kolmen konsortiokumppanin kesken.

 Konsortiossa tuotetut näyttelyt kiertävät mukana olevissa tiedekeskuksissa vuosien 2013–2018 aikana. Heureka tuottaa konsortiossa mielenterveyttä käsittelevän näyttelyn "Heureka tulee hulluksi", joka avataan lokakuussa 2013 Heurekassa. Universcience tuottaa näyttelyn riskeistä ja Ciencia Viva tartunnoista.

Heurekan aiempi konsortiotuotanto avattiin Lissabonissa

Viime viikolla avattiin lissabonilaisessa Pavilhão do Conhecimento – Ciência Viva -tiedekeskuksessa Heurekan aiemmin tuottama konsortionäyttely ”Tiede muuttaa maailmaa” (”Science Changing the World”). Näyttely esittelee tieteen suurimpia saavutuksia viimeisen sadan vuoden ajalta ja sitä, miten ne ovat vaikuttaneet meidän kaikkien elämään.

Näyttely on tuotettu neljän eurooppalaisen tiedekeskuksen yhteistyönä: Heureka, Universcience (Pariisi), Museon (Haag) ja Pavilhão do Conhecimento - Ciência Viva (Lissabon). Neljästä teema-alueesta muodostuvan näyttelyn sisällön suunnittelu oli jaettu konsortiossa mukana olleiden tiedekeskusten kesken. Heureka vastasi hankkeen vetämisestä sekä näyttelyn muotoilusta ja rakentamisesta. Näyttely oli Heurekassa esillä 16.4.2010–16.1.2011 välisen ajan. Tämän jälkeen se siirtyi Museon-tiedekeskukseen Hollantiin ja sieltä edelleen Pariisiin sekä nyt lopuksi Lissaboniin.

 

Kuvateksti: Kuvassa vasemmalta Universciencen näyttelyjohtaja Marc Girard, Ciencia Vivan pääjohtaja Rosalia Vargas ja Heurekan johtaja Per-Edvin Persson kättelevät aiesopimuksen allekirjoitustilaisuudessa.

 

Lisätietoja:

Näyttelytuottaja Heidi Ekelund, heidi.ekelund@heureka.fi, puh. 040 9015 213

 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs