Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Helsinkiläiset voivat vaikuttaa Helsingin jouluvalaistukseen

WSP

Helsinkiläiset voivat vaikuttaa Helsingin jouluvalaistukseen

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2014 klo 13:31
Julkaisija: WSP

Suomen johtaviin rakennusalan suunnittelu- ja konsulttiyrityksiin lukeutuva WSP tekee jouluvalaistuksen konseptisuunnittelua Helsingin kaupungille, joka haluaa kehittää keskusta-alueen jouluvalaistusta. Yhdessä kaupungin ja yrittäjien kanssa toteutettavan hankkeen tavoitteena on luoda Helsinkiin omaleimainen jouluilme. 

”Jouluvalaistuksen suunnittelutyö aloitettiin työpajalla jo syksyllä 2013, jolloin määriteltiin keskeisin jouluvalaistusalue sekä löydettiin Helsinki-strategiaan pohjautuvat pääteemat. Teemojen tarkoituksena on tuottaa kaupunkilaisille elämyksiä ja kulttuurin iloa. Samalla haluamme houkutella talvimatkailijoita Helsinkiin ja luoda vetovoimaista kaupunkikuvaa”, kertoo WSP:n projektipäällikkö Sirpa Laitinen.

Konseptisuunnitteluun kuuluu myös 23.11. auennut Valoisa joulu -kampanja. Kampanjalla haetaan kaupunkilaisten mielipiteitä jouluvalaistukseen: 24.11. – 7.12. välisenä aikana ihmiset voivat kertoa mielipiteensä siitä, millainen jouluvalaistustyyli ja - ilme sopisi Helsingin keskustaan ja mikä olisi jouluvalaistuksen miellyttävin värimaailma. Kysely toteutetaan kosketusnäytöillä, joita on sijoitettu eri puolille Helsingin keskustaa. Kyselyn lomassa pääsee virtuaalisesti sytyttämään Aleksanterinkadulle myös oman jouluvalon.

Joulukuun alussa Esplanadin puihin ripustettiin myös himmeli-valokuvioprototyyppejä. Ne ovat yksi ehdotus Helsingin jouluvalokuvioksi tulevaisuudessa.
”Himmeli on valittu prototyypiksi, sillä se nousi esille työpajassamme perinteisenä suomalaisena joulusymbolina. Himmelimallisto on ideoitu WSP:n Design Studiossa yhteistyössä HKR:n Pia Rantasen kanssa. Tällaisten prototyyppien avulla etsimme kaupunkitilaan sopivien valokuvioiden ilmettä, mittakaavaa, valopisteiden määrää, valonvoimakkuutta ja valonväriä. Samalla selvitämme erilaisten rakenteiden kestävyyttä, asennusystävällisyyttä sekä huolto- ja varastointimenetelmiä”, kertoo Laitinen.

Lopullinen jouluvalaistuksen konseptisuunnitelma sekä yritysten jouluvalaistusohjeistus valmistuu vuonna 2015. Toteutuksissa tähdätään Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen 2017.

Lue lisää:

http://www.wspdesignworks.com/

http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/rakennusvirasto/

http://www.valoisajoulu.fi

 

Lisätietoja

projektipäällikkö Sirpa Laitinen, WSP Finland, puh. 040 080 3423, sirpa.laitinen@wspgroup.fi

 

WSP on monialainen suunnitteluyritys, joka tunnetaan vaativista suunnittelukohteista ja kestävistä ratkaisuista. Ydinpalvelumme ovat Yhdyskuntasuunnittelu, Kiinteistöt, Teollisuus ja Sillat.

Suomen WSP on osa kansainvälistä WSP:tä, jossa työskentelee noin 31 000 asiantuntijaa 470 toimistossa ympäri maailmaa. Syyskuussa 2014 WSP osti teollisuudessa ja infrassa maailman tunnustetuimpiin kuuluvan suunnittelutoimiston Parsons Brinckerhoffin. Yrityskaupan myötä lukeudumme nyt maailmaan johtaviin suunnitteluyrityksiin alallamme.

Suomen WSP:n palveluksessa on noin 350 asiantuntijaa. Liikevaihtomme vuonna 2013 oli 31,3 meur. Asiakkaamme tuntevat WSP:n ratkaisujen aktiivisena löytäjänä, jonka kanssa on helppo toimia.

www.wspgroup.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs