Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Helmi-maaliskuussa Oulun kaupunginteatterissa säkenöiviä vierailuesityksiä

Oulun kaupunginteatteri

Helmi-maaliskuussa Oulun kaupunginteatterissa säkenöiviä vierailuesityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 13.02.2014 klo 08:00
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun keväässä vierailee lukuisia kiinnostavia esityksiä ja esiintyjiä. Helmikuun 22. päivä vuorossa ovat André Wickström ja Pekka Heikkinen. Maaliskuussa Oulun kaupunginteatterilla koetaan Tero Saarinen Companyn, Ryhmäteatterin, Satu Tuomiston, Aki Louhelan ja Aku Hirviniemen valloittavat show't. 

André Wickströmin Stand Up -soolo
La 22.2. klo 19 suurella näyttämöllä
Palkittu André Wickström on yksi Suomen tunnetuimmista stand up –koomikoista. André on lavalla kuin yhden miehen kokonainen teatterinäytös, ja saa vahvemmankin naurusta uuvuksiin!
Suomenruotsalainen André Wickström on yksi Suomen tunnetuimmista stand up –koomikoista. Hän valmistui Helsingin Teatterikorkeakoulusta vuonna 1999 ja ensimmäisen stand up –keikkansa hän teki vuonna 1995. Sen jälkeen Wickström on raivannut tietä stand upille niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi, Suomessa ja maailmalla. Palkittu Wickström tekee taidolla komiikkaa tv:ssä ja lavalla – uusia projekteja ja materiaalia syntyy ihailtavaa tahtia Pohjanlahden molemmin puolin.

Pekka Heikkinen: Näillä mennään
La 22.2. klo 19 pienellä näyttämöllä
Näillä mennään pohjautuu näyttelijä Pekka Heikkisen elämän tositapahtumiin. Esitys kertoo elämän mukiloimasta ihmisestä, halvaantuneesta näyttelijästä, joka vuosien hiljaiselon jälkeen palaa teatterikentälle. Alkaa pakomatka kivuista ja irtiotto kulman takana väijyvästä katkeruudesta. Päähenkilössä herää periksiantamattomuus ja elämänjano.

Viiteentoista vuoteen hän ei ole ollut yleisön edessä näyttämöllä, mutta viisitoista vuotta hän on näytellyt — koko ajan ja kaikille, itselleenkin. Intohimo teatteria kohtaan ajaa hänet takaisin lavalle. Esitys on luonteeltaan koominen ja kannustava, unohtamatta elämän julmaa puolta. Monitasoinen esitys ulottuu runoista ja lauluista aina suorasukaiseen ja väkevään dialogiin, jota päähenkilö käy muiden muassa Jumalan kanssa. Hän rynnii pelon ja häpeän läpi vastaillen samalla monenkirjaviin kysymyksiin, joita ihmiset halvaantuneelle henkilölle tapaavat esittää. Ohjaus Heikki Huttu-Hiltunen, lavalla Pekka Heikkinen, joka on tuttu mm. Taivaan tulet –tv-sarjasta.

Maaliskuun huippuvierailut

Tero Saarinen Company - The Boston Camerata: Borrowed Light
Maailmalla ylistetty menestysteos, vain yksi näytös!
Ke 5.3. klo 19 suurella näyttämöllä

Ryhmäteatteri: Eduskunta II
Ma 10. ja ti 11.3. klo 18 suurella näyttämöllä
Kiitetty arvostelumenestys on satiiri veljeskuntien Suomesta!

Satu Tuomisto: Riisuttuna
Peittelemätöntä nykytanssia ja arkailematonta musiikkia
Esitykset 14.3. - 27.3. Pikisalissa

Aki Louhelan lauluiltama
Jos oon liikaa, Vapaana syntynyt, Neiti Etsivä…
Pe 21.3. klo 19 Teatteriravintolassa

Putous-tähti Aku Hirviniemi: Melomista
Oululaisen Antti Leikaksen esikoiskirja näyttämöllä. Herkullisessa vastakkainasettelussa työelämän vaatimukset ja perheenisän univelka.
Ma 24. ja ti 25.3. klo 18.30 suurella näyttämöllä

Teatterin verkkosivuille

Lisätietoja teatterinjohtaja Mikko Kouki p. 044 703 7014, mikko.kouki@ouka.fi ja tiedottaja Kaisu Innanen, p. 044 703 7111, kaisu.innanen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs