Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heinäveden Musiikkipäivillä kuullaan kaikki Sibeliuksen sinfoniat

Valamon luostari

Heinäveden Musiikkipäivillä kuullaan kaikki Sibeliuksen sinfoniat

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2015 klo 11:51
Julkaisija: Valamon luostari

Helsinki Sinfonietta & Erkki Lasonpalo, Santtu-Matias Rouvali ja Leif Segerstam

LAUANTAIN 27.6. KONSERTIT KUULLAAN VALAMOSSA

Heinäveden Musiikkipäivät käynnistyy keskiviikkona 24.6.. Avajaiskonsertissa Erkki Lasonpalon johtama Helsinki Sinfonietta avaa Sibeliuksen sinfonioiden sarjan: keskiviikon konsertissa kuullaan Sibeliuksen toinen ja kolmas sinfonia. Lisäksi konsertissa juhlistetaan Aulis Sallisen 80-vuotisjuhlavuotta, ja orkesteri soittaa sellotaiteilija Ramón Jaffé solistinaan Sallisen Don Juanquixotten yölliset tanssit. 

Torstaina 25.6. Sibeliusta juhlitaan liedin parissa. Vuosia yhteistyötä tehneet taiteilijat baritoni Juha Kotilainen ja pianotaiteilija Ilmo Ranta esittävät mm. Sibeliuksen opus 13 J. L. Runebergin runoihin sekä R. Straussin, Ravelin ja Rautavaaran lauluja. Konsertissa kuullaan myös Sibeliuksen pianosooloja Ilmo Rannan tulkitsemana.

Sibelius-sarja jatkuu perjantaina 26.6., kun Santtu-Matias Rouvali johtaa Helsinki Sinfoniettaa. Orkesteri soittaa perjantaina Sibeliuksen sinfoniat 1, 6 ja 5. Rouvali saapuu Heinävedelle suoraan Kölnin filharmoniassa johtamistaan konserteista. Hän ehtii Heinävedelle ennen siirtymistään Australiaan, jossa hän avaa Queenslandin sinfoniaorkesterin kanssa festivaalin The Queesland Music Festival.

Sinfoniasarjan välipäivänä lauantaina 27.6. Heinäveden Musiikkipäivät järjestää keskustelutilaisuuden Sibeliuksen sinfonioiden ja Leif Segerstamin kantaesityksen innoittamana Heinäveden Gasthausissa lauantaina 27.6. kello 13 lounasbrunssin merkeissä. Keskustelijoina mukana ovat säveltäjä-kapellimestari-professori maestro Leif Segerstam, Sibelius-asiantuntija professori Veijo Murtomäki, professori Juha Pentikäinen ja teologi-filosofi Heikki Pesämaa.

Lauantaina 27.6. Heinäveden Musiikkipäivät viettää Valamo-päivää. Valamon luostarissa kuullaan iltapäivällä pianokvartetti Belle Etagea, jonka muusikot ovat lähtöisin Pietarin kuuluisan Marinski-teatterin ja Pietarin filharmonian orkestereista. Kvartetti tulkitsee Borodinin, Larionovin ja Faurén sävellyksiä. Illalla Valamon kirkossa esiintyy Ortodoksinen kamarikuoro solisteineen Juhani Matsin johdolla.
Konserttivieraat voivat viettää päivän Valamossa tutustuen näyttelyihin ja ainutlaatuiseen luostariympäristöön opastetuilla kierroksilla. Vierailijat ovat tervetulleita myös majoittumaan.

Festivaali huipentuu sunnuntain päätöskonserttiin 28.6. klo 17.00, kun Leif Segerstam johtaa Sibeliuksen sinfoniat 4 ja 7. Lisäksi konsertissa kuullaan kantaesityksenä Segerstamin sinfonia nro 257 ”The VALUE around Kalevalavaalavaluja…”

Musiikkipäivät tarjoaa tapahtumia myös lapsille: Heinäveden Heimontuvalla lauantaina 27.6. Satupaja - Sibeliusta lapsille (10.00 ja 14.00). Nuorille on järjestetty avoin estradi esiintyä Otto Kotilaisen koululla (la 27.6. klo12.00). Ilmaistapahtuma on myös Pääskyvuoren perinteinen Piknik perjantaina 26.6. (13.00). Torstaina 25.6. pidetään konserttijatkot ravintola Kermankeitaalla, jossa illan päätteeksi myös tanssit.

Heinäveden Musiikkipäivien taiteellinen johtaja on Erkki Lasonpalo.
Sibelius-konsertit soivat Heinäveden kirkossa.

 

Lisätietoja: 

Heinäveden Matkailutoimisto & Musiikkipäivien Festivaalitoimisto, puh. 040 550 4811

Valamon luostari, tiedottaja munkki Simeon, puh. 044 4259 232

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Heinävedellä jo 75 vuotta sijainnut luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vieraita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

www.valamo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs