Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hannu Salama 80 vuotta 4.10. klo 17.30 Akateemisen kirjatalossa

Into Kustannus

Hannu Salama 80 vuotta 4.10. klo 17.30 Akateemisen kirjatalossa

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 13:35
Julkaisija: Into Kustannus

Into Kustannus julkaisee kirjailija Hannu Salaman 80-vuotispäivän 4.10.2016 kunniaksi kirjallisuustutkija Milla Peltosen kirjoittaman elämäkerran Paperilla seisova Perkele – Hannu Salaman elämä ja kirjat

Milla Peltonen haastattalee Hannu Salamaa tiistaina 4.10. Helsingin Keskuskadun Akateemisessa kirjakaupassa kello 17.30. Salama-keskustelun jatkoksi haastatellaan tietokirjailija Matti Salmista tämän uutuusteoksesta Toisinajattelijoiden Suomi, jossa yksi huomionarvoinen kirjailija on juuri Hannu Salama. Vapaa pääsy!

Hannu Salama oli jo 1950-luvun alussa varma, että hän haluaa kirjailijaksi. Miten se onnistuu työläisperheen pojalta? Läpimurto tulee neljännellä romaanilla Juhannustanssit, josta nousi käänteentekevä kohu Suomen kulttuurihistoriassa. Kirjailija pilkkasi Jumalaa, ainakin arkkipiispan, kokoomuksen kansanedustajien ja oikeusjärjestelmän mielestä: kolme kuukautta ehdollista vankeutta.

Seuraava kohu seurasi kirjasta Siinä näkijä missä tekijä, ja myöhempi Finlandia-sarja mullisti romaanimuodon. Elämän opetuslapsia ja Hakemisen riemu kirjoittivat häpeämättömästi uusiksi Uutta testamenttia. Viimeisimmät runot kurkottelevat Auringonnousun talosta Helvetin kuuseen.

Salama-tutkija Milla Peltosen kirjoittama Paperilla seisova perkele paljastaa Salaman kirjailijantyön yllykkeitä. Millainen on Salaman maailmankuva? Miten kirjasota oli murtaa miehen? Asuuko vanha vihtahousu Salamassa, maailmassa vai pelkästään paperilla?

Milla Peltonen on kangasalalainen kirjallisuudentutkija (FT), tietokirjailija ja maahanmuuttajakouluttaja. Hän on väitellyt Hannu Salaman romaaneista, kirjoittanut useita artikkeleita työväenkirjallisuudesta ja toimittanut novellikokoelman Päätön (2014).  

Matti Salmisen uutuusteos Toisinajattelijoiden Suomi on kattava katsaus suomalaisiin toisinajattelijoihin, joista virallinen historiantutkimus yleensä vaikenee. Teoksen johtoajatuksena on kysymys siitä, miten käy yksilölle, joka ajattelee vallitsevan mielipiteen vastaisesti.

Salminen on käyttänyt kolmea kriteeriä valitessaan toisinajattelijoita, joista hän kirjoittaa. Salmiselle toisinajattelijan tärkeimmät piirteet ovat itsenäinen ajattelu, rohkeus ja vahva huoli muista ihmisistä, yhteiskunnasta ja luonnosta. Näillä perusteilla teokseen on valikoitunut sellaisia henkilöitä kuin Maiju Lassila, Erkki ja Katri Vala, Elvi Sinervo, Hella Wuolijoki, Paavo Haavikko, Jörn Donner, Arvid Järnefelt, Erno Paasilinna ja Pentti Linkola, mutta myös yllättävämpiä nimiä kuten K. J. Ståhlberg ja Urho Kekkonen.

Matti Salminen on tietokirjailija, yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja. Salmiselta on ilmestynyt neljä tietokirjaa, mm. elämäkerrat Yrjö -Kallisen elämä ja totuus (2011) ja Pentti Haanpään tarina (2013). 

Milla Peltonen: PAPERILLA SEISOVA PERKELE
ISBN: 978-952-264-668-2, 442 sivua
Lataa kansikuva 

Matti Salminen: TOISINAJATTELIJOIDEN SUOMI
ISBN: 978-952-264-679-8, 360 sivua
Lataa kansikuva

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja:
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

arvostelukappaleet@intokustannus.fi


Into sosiaalisessa mediassa:
>> Facebookissa
>> Twitterissä
>> Instagramissa
>> YouTubessa

 

 

*** *** ***

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs