Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » HAMKin rakennetun ympäristön opiskelijat tekevät vuodesta vihreän

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin rakennetun ympäristön opiskelijat tekevät vuodesta vihreän

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 08:37
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Vuosi 2016 on valtakunnallinen vihervuosi. Lisäksi Hämeenlinnan kaupungissa vietetään 2016 Luonto ja vesi -teemavuotta. Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön koulutuksen hortonomiopiskelijat toteuttavat vuoden aikana osana opintojaan monenlaisia viheralaa, ympäristöä ja ympäristön arvoja ja toimintoja esiintuovia tapahtumia.

Sydän Hämeenlinnan torille, luontoelämyspolku & Äänien puisto
Vihervuoden päätapahtuma järjestetään 2.6. Hämeenlinnan torilla. 30.5.–2.6. torille nousee opiskelijoiden tekemä ympäristötaideteos Sinivihreä sydän, joka muistuttaa luonnon merkityksestä. Isossa Britanniassa rakennetaan HAMKin innoittamana vastaavanlaista luonnonmateriaalista tehtyä sydäntä maailman vanhimpaan puistoon Birkenhead Parkiin.

2.6. avataan myös HAMKin opiskelijoiden ja Ikäinstituutin yhteinen projekti luontoelämyspolku Hämeenlinnan Linnanpuistossa. Ikäihmisille tarkoitettu luontoelämyspolku koostuu monipuolisista tehtävistä, jotka harjoittavat voimaa, tasapainoa ja vetreyttä sekä herättelevät aisteja ja virittelevät muistelua.

Hämeenlinnan keskustassa oleva ns. Vallin tontti muuttuu kesällä pop up -taskupuistoksi, jonka suunnitteluun opiskelijat ovat osallistuttaneet mm. läheisen Enkkulan päiväkodin lapsia. Puistojen yönä 26.8. rakennetaan Hämeenlinnan Toripuistosta yhdeksi illaksi Äänien puisto. Valo- ja äänitaideteokset tuovat elokuiseen puistoympäristöön uudenlaista tunnelmaa. Lepaan Viini- ja puutarhatila on mukana tapahtumassa. Muita yhteistyökumppaneita tapahtumissa ovat Viherympäristöliitto ry, Piiraisen Viherpalvelu Oy, Kekkilä Oy sekä Hämeenlinnan kaupunki, Tanssin tehdas ry ja Hämeenlinnan Kaupunkikeskustayhdistys ry.

Jaa somessa mielimaisema-kuvasi!
Torin Sinivihreä sydän -teoksen toivotaan innostavan kävijöitä miettimään mielimaisemiaan. Viherympäristöliiton kanssa yhteistyössä toteutettavaan kilpailuun voi osallistua omalla mobiililaitteella QR-koodin avulla. Mielimaiseman voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #munmaisema ja #vihervuosi. Osallistuneiden kesken arvotaan Canonin lahjoittama PowerShot N2 -kamera.

Lepaalle Suomen ensimmäinen Green Flag -auditointi
HAMKin Lepaan yksikkö tulee olemaan toukokuussa ensimmäinen Suomessa tehtävän kansainvälisen Green Flag -auditoinnin kohde. Green Flag -laatujärjestelmä arvioi puiston ylläpitoa, käyttäjäystävällisyyttä ja kävijöiden osallistua puiston toimintoihin.
Hämeen ammattikorkeakoulussa Hattulassa Lepaalla opiskelevat hortonomit (AMK) rakennetun ympäristön ja puutarhatalouden koulutusohjelmissa. Rakennetun ympäristön hortonomi on maisemasuunnittelun ja viherrakentamisen ammattilainen.


Lisätietoja:


www.hamk.fi/vihervuosi
www.vihervuosi.fi


Heikki Peltoniemi (koulutuspäällikkö), 040 832 0842
Sari Suomalainen (Green Flag & opiskelijaprojektit), 050 574 3617
Heli Nukki (Sinivihreä sydän -teos), etunimi.sukunimi@student.hamk.fi
Katri Kannisto ja Minna Arohonka (Äänien puisto), etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs