Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hämeenlinnasta ponnahtavaa muotia esillä kansainvälisillä messuilla Saksassa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeenlinnasta ponnahtavaa muotia esillä kansainvälisillä messuilla Saksassa

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2016 klo 10:53
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulussa muotoilun opintojaan päättävän Annukka Mäntysen Lyriikka-mallisto on valittu kansainvälisille Tendence-messuille esille nuorten tulokkaiden osastolle.

Tendence-messut järjestetään 27.–30.8. Frankfurtissa, ja niillä vierailee vuosittain lähes 30 000 kuluttajatuotteiden myynnin parissa toimivaa henkilöä sekä eri alojen ammattilaisia ja muuta yleisöä.

Biohajoava Lyriikka-mallisto

Annukka Mäntynen tutki opinnäytetyössään tyypillisesti huonekaluissa ja sisustustuotteissa käytettäviä paperinaru-puuvillakankaita, ja niiden hyödyntämistä vaatetuskankaina. Lisäksi osana opintojaan hän teki mallistoprojektin, jossa Mäntynen toteutti vaatteet ja jalkineet Lyriikka-mallistoonsa kyseisistä paperinaru-puuvillakankaista.

– Paperinaru-puuvillakangas on materiaalina biohajoavaa ja kompostoitavaa. Tyypillisten vaatetuskankaiden maatuminen kestää kauan ja esimerkiksi synteettinen materiaali ei maadu ollenkaan, kun taas tämä materiaali tulee aikansa päähän, niin se voidaan hävittää ilman, että tekstiilijäte lisääntyy, kertoo Mäntynen.

Kansainvälistä näkyvyyttä

Nelipäiväisille Tendence-messuille on valittu muutamia kymmeniä nuoria lupauksia esittelemään mallistojaan ja tuotteitaan. Mäntysen lisäksi Suomesta on valittu kaksi henkilöä mukaan Talents-osastolle. Esillä on vaatemallistojen lisäksi mm. lasimuotoilua sekä koruja ja ekologisuus näkyy vahvana teemana monella. Mäntynen valittiin mukaan Talents-osuuteen normaalin hakuprosessin kautta.

– Messut ovat itsessään jo niin suuri tapahtuma, että jo sinne pääsy on saavutus. Omat tuotteeni ja osaamiseni pääsevät hienosti esille. Vaikka paperinaru-puuvillakangas on materiaalina hyvin suomalainen, niin inspiraation projektiin sain kuitenkin New Yorkissa työharjoittelussa. New Yorkissa käytettiin ja testailtiin paljon erilaisia materiaaleja vaatetuksessa. Kotiin palattuani pesin mökin laiturilla paperinarumattoa ja aloin pohtimaan, että miksei tästä ole tehty vaatteita. Piti siis lähteä kauas nähdäkseen lähelle, toteaa Mäntynen ja jää odottamaan innolla minkälaisia uusia tuulia Saksan messut tuovat tullessaan.

Lisätietoja

Annukka Mäntynen, annukka.mantynen@gmail.com, p. 040 755 8662

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs