Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Haku Kulttuurijournalismin mestarikurssille alkaa

Suomen Kulttuurirahasto

Haku Kulttuurijournalismin mestarikurssille alkaa

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 13:42
Julkaisija: Suomen Kulttuurirahasto

Kulttuurijournalismin mestarikurssi 2013

Suomen Kulttuurirahasto järjestää syksyllä 2013 laajan toimittajille suunnatun koulutuskokonaisuuden. Koulutuksen tavoitteena on antaa toimittajille perustiedot eri taiteenaloista ja taustatietoa niiden kriittiseen arviointiin sekä kannustaa keskusteluun kulttuurijournalismin tehtävistä ja yleisöstä. Koulutuksen kantavana ajatuksena on, että hyvin kirjoitetut älykkäät tekstit tuovat kulttuurijutuille lisää lukijoita ja sitä kautta parantuvaa näkyvyyttä mediataloissa. Samalla myös itse kulttuuri tulee lähemmäs yleisöään.

Koulutus on tarkoitettu sekä vakituisessa työsuhteessa oleville toimittajille että freelancereille,kokeneille ja nuoremmille, kulttuuriin suuntaaville yleistoimittajille tai jo erikoistuneille. Edellytyksenä on jonkinlainen näyttö osaamisesta kirjoittajana tai radio- tai tv-toimittajana ja mielellään kokemusta mediassa työskentelystä.

Kokemus tulee osoittaa hakemukseen liitettävillä kopioilla (2-3 juttua, jokaisesta kaksi kopiota, jotka tulee postittaa Kulttuurirahastoon sähköisesti hakujärjestelmästä tulostetun hakemuksen kanssa) lehdessä, televisiossa tai radiossa julkaistuista journalistisista jutuista, jotka eivät voi olla omassa blogissa, omilla kotisivuilla tai keskustelupalstoilla julkaistuja tekstejä tai opinnäytteitä. Sähköiset työnäytteet tulee toimittaa yleisessä tiedostomuodossa dvd:llä, tai mikäli ne ovat verkossa, linkki video- tai ääninäytteeseen tulee ilmaista hakemuksessa yksiselitteisesti.

Kurssille valitaan 15–20 henkilöä, jotka saavat viiden kuukauden ajaksi yhteensä 10.000 euron verottoman apurahan elinkustannusten kattamiseen. Apuraha maksetaan kolmessa erässä (kurssin alussa, puolivälissä ja lopussa), edellyttäen että osallistuja on ollut mukana opetuksessa ja tehnyt annetut harjoitustehtävät. Lisäksi Kulttuurirahasto maksaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuvien osallistujien matkat Helsinkiin lähiopetusjaksoille (10 edestakaista matkaa), kaikkien osallistujien maakuntiin suuntautuvat matkat ja ulkomaanmatkan, majoituksen opetusjaksojen ja matkojen aikana, pääsyliput kulttuurikohteisiin ja esityksiin ja pääosan lähiopetusviikkojen aterioista.

Kurssin ensimmäinen luentopäivä on 12.8.2013 ja viimeinen 20.12.2013. Koulutus sisältää yhteensä 10 viikkoa tiivistä opetusta Helsingissä arkipäivisin, seitsemän kotityöviikkoa, kaksi yhteistä matkaviikkoa maakunnissa sekä viikon matkan ulkomaille pienryhmissä. Iltaisin vieraillaan taidelaitoksissa ja -tapahtumissa. Kurssiin sisältyy runsaasti erilaisia kirjoitusharjoituksia. Lisäksi kurssilaiset lukevat kirjallisuutta ja muuta tausta-aineistoa.

Kurssin ohjelma on niin tiivis, että osallistujat eivät voi tehdä töitä kurssin aikana. Kurssille valittavan tulee itse varmistaa työnantajansa suostumus opintovapaaseen.

Kurssin sisältöä ovat suunnitelleet mm. Hanna Helavuori, Otso Kantokorpi, Touko Siltala ja Veli-Markus Tapio. Opettajiksi, luennoijiksi ja panelisteiksi kutsutaan Suomen parhaita asiantuntijoita. Kurssilaisten kehittymistä kirjoittajina tukevat mentorit, joita ovat Antti Blåfield, Paula Holmila, Ilkka Malmberg, Kaisu Mikkola ja Reetta Meriläinen.

Haku kurssille alkaa Kulttuurirahaston verkkosivuilla osoitteessa www.skr.fi/apurahat perjantaina 1.3.2013 ja päättyy 22.3.2013.

Lisätietoja osoitteessa www.skr.fi/mestarikurssi

Suomen Kulttuurirahasto on Euroopan suurimpia yksityisiä säätiöitä. Se tukee maamme kulttuurielämää jakamalla apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs