Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hakawati, tarinankertoja kytkee Lähi-idän kertomukset nykypäivään

Bazar Kustannus Oy

Hakawati, tarinankertoja kytkee Lähi-idän kertomukset nykypäivään

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2015 klo 14:26
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Nykypäivän kuohuvan Lähi-idän taustalla vaikuttaa lukematon määrä klassisia kertomuksia. Rabih Alameddinen Hakawati, tarinankertoja tuo nämä kertomukset nykypäivään ja kertoo tämän vuosisadan version Tuhannen ja yhden yön tarinoista.


Kuuntele. Salli minun olla jumalasi. Anna minun viedä sinut matkalle, jollaista et ole osannut kuvitella. Anna minun kertoa tarina.
Hakawati, tarinankertoja


Vuonna 2003 Osama al-Kharrat palaa Beirutiin isänsä kuolinvuoteelle Amerikassa vietettyjen vuosien jälkeen. Kaupunki on enää pelkkä kuori siitä Beirutista, jollaisena hän sen muistaa. Murheista huolimatta Osama sekä hänen perheensä ja ystävänsä hakevat lohtua samoista asioista kuin niin monta kertaa aiemminkin: juoruista, naurusta ja ennen kaikkea tarinoista.

Osaman isoisä oli Hakawati, tarinankertoja. Hänen lumoavat tarinansa saapumisesta orpolapsena Libanoniin ja siitä miten hän ansaitsi nimen al-Kharrat, suurisuinen liioittelija, kietoutuvat uskomattomalla tavalla yhteen Lähi-idän klassisten kertomusten kanssa. Mukana ovat tarinat Abrahamista ja Iisakista, arabien kantaisä Ismaelista, antiikin tarujen Fatimasta sekä ristiretkeläiset kukistaneesta sulttaani Baibarsista. Kirja piirtää myös viiltävän kuvan nykypäivän libanonilaisista, joiden elämät kertovat lohdutonta tarinaa loppumattomasta sodasta – ja eloonjäämisestä.

Rabih Alameddine (s. 1959) on libanonilais-amerikkalainen taidemaalari ja kirjailija. Insinöörinä työuransa aloittanut Alameddine on kirjoittanut neljä romaania. Vuonna 2008 ilmestynyt kriitikoiden ja lukijoiden ylistämä Hakawati, tarinanakertoja syntyi kahdeksan vuotta kestäneen intensiivisen työn tuloksena ja on Alameddinen ensimmäinen suomennettu teos.

 

Rabih Alameddine
Hakawati, tarinankertoja
Suomennos: Pirkko Biström
ISBN: 9789522790484
Sidottu / 616 sivua
Ilmestymispäivä: 2.4.2015


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Bazar Kustannus Oy, tiedottaja Anu Sokura, tiedotus@bazarkustannus.fi, 0466 163 180

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs