Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Gospelmuusikko Jaakko Löytty sai Kirkon kulttuuripalkinnon

Kirkon tiedotuskeskus

Gospelmuusikko Jaakko Löytty sai Kirkon kulttuuripalkinnon

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 17:00
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon kulttuuripalkinto 2015 myönnettiin gospelmuusikko Jaakko Löytylle. Arkkipiispa Kari Mäkinen jakoi palkinnon 27.1.2015 Helsingissä.

Palkinnon saajan valinnut työryhmä katsoo, että Jaakko Löytty on yli 40 vuoden ajan levittänyt lauluillaan uskon, oikeudenmukaisuuden ja kansainvälisen vastuun sanomaa Suomen ja maailmanlaajuisen kirkon parissa.

Jaakko Löytty on syntynyt 25.2.1955. Hän muutti alle vuoden vanhana vanhempiensa kanssa Afrikkaan. Lapsuus Ambomaalla, nykyisen Namibian pohjoisoissa, jätti häneen elinikäiset jälkensä. Hän julkaisi ensimmäisen levynsä jo vuonna 1974. Siitä lähtien hänen laulunsa ovat olleet rippikoulun ja Nuoren seurakunnan veisukirjan suosituinta ja kestävintä materiaalia.

Jaakko Löytyn musiikissa kuulee vaikutteita vanhoista virsistä, amerikkalaisesta juurimusiikista ja afrikkalaisesta perinteestä.

Kirkon kulttuuripalkintoa on jaettu vuodesta 1992 lähtien. Se jaetaan vuosittain tunnustuksena kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä taiteellisesta toiminnasta tai kulttuuriteosta. Palkinto on arvoltaan 6 000 euroa. Aiempina vuosina sen ovat saaneet muun radiotoimittaja Risto Nordell, Ulla-Lena Lundberg teoksellaan Jää sekä Kauneimmat joululaulut-tapahtuma.

Kulttuuripalkinnon saajasta päätti työryhmä, jonka puheenjohtajana toimii professori Heikki Hanka. Työryhmän jäseniä ovat filosofian tohtori Maria Antas, kirjailija Anna-Mari Kaskinen ja kirkkoherra Eija Nivala. Työryhmän sihteeri on johtaja Pekka Rehumäki kirkkohallituksesta.

Kutsu medialle: Kirkon kulttuuripalkinto 2015 jaetaan 27.1. kello 17 Kirkon talossa (1. kerros, kokoustila Mikael, Eteläranta 8, Helsinki).

Jaakko Löytyn kuva > kuvapankki.evl.fi hakusana Jaakko Löytty

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs