Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » "Focus" Maarika Mauryn kuvataidenäyttely Galleria Kajasteessa

Galleria Kajaste

"Focus" Maarika Mauryn kuvataidenäyttely Galleria Kajasteessa

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2016 klo 07:30
Julkaisija: Galleria Kajaste

Maarika Mauryn Focus –kuvataidenäyttelyn avajaisia vietetään torstaina 28.4. helsinkiläisessä
Galleria Kajasteessa. Näyttely on avoinna yleisölle 29.4.-22.5. 2016 välisenä aikana. 

Kiireisessä maailmassa ryntäilemme, maailma vilisee ja tekemistä riittää vuorokauden ympäri. Osaammeko fokusoida ja asettaa asiat tärkeysjärjestykseen? Näemmekö vain pinnalle vai osaammeko katsoa vielä syvemmälle asioiden ytimeen? Pystymmekö pysähtymään hetkeksi ja näkemään kaiken sen kauneuden, joka meitä ympäröi? Maarika Mauryn Focus -kuvataidenäyttely herättelee kuvien kautta katsojassa ajatuksia pysähtymisen taidon, fokusoinnin ja läsnäolon merkityksestä elämässä.

Focus -kuvataidenäyttelyn taiteilija Maarika Maury tunnetaan myös strategiakonsulttina ja Kissconsulting toimitusjohtaja. Hän on juuri julkaisut väitöskirjaansa liittyvän tutkimuksen fokuksen puutteesta työelämässä strategioissa.  

Näyttelyn kuvamaailman teemana oleva fokusointi ilmentyy tällä kertaa valokuvien kautta. Maarika Mauryn valoilla, väreillä ja upeilla yksityiskohdilla herkuttelevat valokuvat ovat kuin pieniä runoja, maalauksenomaisia ja eteerisiä. Valo ja väriloiston ilo leikittelevät kuvissa taianomaisella tavalla. Valokuvia katsoessa oivaltaa kaiken sen kauneuden, mikä piiloutuu pieniin ja äärimmäiseen tarkkoihin yksityiskohtiin - kun vain muistaa olla läsnä ja fokusoida. Valokuvien tunnelma vie mukanaan, katsojan tekee mieli heittäytyä kuvien syvän purppuran, hehkuvan oranssin ja heleän keväänvihreän halaukseen, levätä silkinpehmeillä terälehdillä, tankata energiaa ja iloa elämään.

”Minua inspiroi erityisesti kuvata kasveja hyvin läheltä: kuvaamisen kautta asiat avautuvat uudella tavalla. Kuvat antavat lisäksi meille näkymiä elämän ihmeisiin, kauneuteen ja runsauteen”, Maarika Maury kuvailee valokuvistaan. “Raikkaat, runsaan vivahteikkaat ja elämäniloiset värit, sekä kukkien ja kasvien yllätyksellisten yksityiskohtien muotomaailma antavat energiaa ja inspiraatiota jokapäiväiseen elämään”, kertoo Maury taiteestaan.

Näyttelyn kuvat edustavat tärkeää fokusoinnin ja läsnäolon taitoa sekä antavat energistä iloa. Kuvat houkuttelevat katsomaan elämää uusin silmin ja muistuttavat tärkeästä fokusoinnin merkityksestä. Fokusta tarvitaan myös henkilökohtaisessa elämässä, tavoitteiden toteuttamisessa ja läsnäolon taidossa. Joskus on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa asioita uudella tavalla, antaa ajatusten hämmästyttää ja viedä mukanaan. Näyttelyn taide sopii inspiraation lähteeksi niin työpaikoille kuin koteihin. 

Kauppatieteilijän taustan lisäksi Maury on opiskellut Vapaassa taidekoulussa sekä Vedic Art Akatemiassa ja on toteuttanut useita näyttelyitä. Valokuvauksen lisäksi Maury tekee taidetta myös muilla tekniikoilla ja materiaaleilla, mm. öljyväri- ja akryyli sekä sekatekniikalla tehtyjä teoksia.

Lisätietoja Maarika Maury, puhelin 050 5900 412, maarika@kissconsulting.fi

Galleristi Anna-Maija Kajaste puhelin 0408556598, info@galleriakajaste.fi.

Liitetiedostot

Galleria Kajaste Galleria nykytaiteeseen suuntautunut, kuvataiteen eri muotoja kuukausittain vaihtuvin näyttelyin esittelevä taidegalleria. Näyttelytoiminnan lähtökohtana on jokaisen valitun näyttelyn ainutlaatuisuutta arvostava esillepano näyttely-yleisön ja ammattilaisten nautittavaksi ja arvioitavaksi. Kajasteella on Galleriat niin Helsingissä Bulevardin ja Albertinkadun kulmassa kuin Oulussa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs