Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Flora & Trauma esillä Pinellassa

Turun ammattikorkeakoulu

Flora & Trauma esillä Pinellassa

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 15:19
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n Taideakatemian ja ravintola Pinellan taideyhteistyökonsepti saa jatkoa, kun Laura Nevanperän Flora ja Trauma rantautuu ravintolaan.

Pinella Contemporary Art & Collaboration –projekti tarjoilee kesäkuun kunniaksi Taideakatemian kuvataideopiskelija Laura Nevanperän henkilökohtaisen elämän ruumiinavauksen. Nevanperän maalaukset ammentavat inspiraationsa elämän hetkellisyydestä.

”Keho on ihmisen olemassaolon perusta. Teemme kaiken sillä, tunnemme ja koemme elämän sen kautta. Kun se lakkaa toimimasta, olemisemmekin lakkaa. Olemassaolon rajallisuuden tiedostaminen ja kuoleman hyväksyminen taiteessani on kunnianosoitus elämälle ja eläville olennoille, sekä elämästä iloitsemiselle”, Nevanperä kertoo.

Nevanperää kiinnostaa taidehistoriasta tuttu kuvatyyppi memento mori (suom. muista kuolevaisuutesi). Hän on poiminut sen kuvastosta elementtejä teoksiinsa, kuten kukat ja pääkallon ajan kulumisen ja hetkellisyyden symboleina. Mukana on myös viittauksia Raamatun aiheisiin ja pop-kulttuuriin.

”Olen maalannut syksyn ja kevään aikana akryyli- ja öljyväreillä sekä musteella. Työstän yhtä aikaa useita maalauksia. Teokset muodostavat viimeisen puolen vuoden ajalta eräänlaisen henkilökohtaisen elämäni ruumiinavauksen”, kolmannen vuosikurssin opiskelija valottaa.

 

Pinella Contemporary Art & Collaboration taideyhteistyöprojektin tarkoituksena on tarjota Taideakatemian kuvataiteen opiskelijoille uudentyyppinen ympäristö esitellä teoksiaan. Näyttelyitä on tuotettu yhteistyössä ravintola Pinellan henkilökunnan kanssa, opiskelijoiden omina tuotantoina sekä opettajien ja opiskelijoiden yhteistyönä.

 

Tervetuloa avajaisiin!
Avajaiset perjantaina 3.kesäkuuta klo 17 – 18.
Ravintola & baari Pinella (Vanha Suurtori 2, 20100 Turku)
Flora & Trauma Ravintola & baari Pinellassa 4.6.2016 – 28.8.2016
(Pe-la 17-01 | juhannuksen jälkeen ke-la 17-01)

 

Lisätietoja:
Kuvataiteilija Eero Merimaa
eero.merimaa@turkuamk.fi
puh. 050 5895281

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs