Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Fiskars Creative Collective - Yhteistyössä ONOMA ja Ägräs Distillery

Ägräs Distillery Oy

Fiskars Creative Collective - Yhteistyössä ONOMA ja Ägräs Distillery

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2016 klo 08:30
Julkaisija: Ägräs Distillery Oy

Ägräs Distilleryn yhteistyö osuuskunta ONOMAn kanssa

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoma on valtakunnallisesti merkittävä luovien alojen ammattilaisten keskittymä, jonka jäsenet asuvat  ja työskentelevät Fiskarsin Ruukissa Raaseporissa. Osuuskunta on perustettu vuonna 1996 ja siihen kuuluu 110 jäsentä, jotka edustavat kymmeniä erilaisia käsityön, muotoilun ja taiteen aloja. Osuuskunnan tärkeimpiä toimintamalleja ovat vuosittainen aktiivinen   näyttelytoiminta sekä Fiskarsin Tornikellorakennuksessa sijaitsevan myymälän, Onoma Shopin, ympärivuotinen pyörittäminen. Myymälätoiminnan pääviestiksi on nostettu slogan "Lives & Works in Fiskars".

Marraskuussa starttaa uudenlainen yhteistyöprojekti FCC.

Mikä FCC? FiskarsCreativeCollective on kahden innovatiivisen ja kunnianhimoisen toimijan, Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta ONOMAN ja Ägräs Distilleryn yhteistyöprojekti. FCC:n tavoitteena on kehittää Fiskarsia houkuttelevaksi luovan työn, etätyön ym. tekijöille. Fiskarsin Ruukiin saadaan uusia kävijöitä ja palvellaan jo Fiskarsissa olevien toimijoiden työskentelyedellytyksiä. Ruukille on mahdollista synnyttää verkostoitumisen myötä uusia työpaikkoja ja kansainvälinen yhteistyö avaa ovia maailmalle. Tekijät löytävät tiloja ja työt löytävät tekijänsä. Fiskarsin ympärivuotinen kiinnostavuus asuinpaikkana, työpaikkana, etätyöpaikkana ja kulttuurikohteena kasvaa.

FCC avaa ovensa ja tarjoaa tilansa Ägräs Distilleryn Tap Roomissa eri alojen tekijöille joka kuukauden 1. perjantai.

Yhteistyön tarkoituksena on kehittää ja kokeilla monialaiseen kulttuuriseen toimintaan sopivia luovia menetelmiä kulttuurin, taiteen, kädentaitojen ja tieteen välisten yhteyksien avaamiseksi. Tarve parempien yhteyksien luomiselle on suuri yhteiskunnan ja kulttuurin suurten muutosten aikana. Elämme aikaa, jossa joudutaan pohtimaan suuresti mm. työn ja sosiaalisten suhteiden muutoksia. Kysymykset ovat luonteeltaan sellaisia, joissa tarve eri ymmärtämis- kokemis- ja tietämistapojen väliselle sillanrakentamiselle on suuri. Kysymys on monin tavoin kulttuurisista haasteista. Luovien menetelmien uudenlainen kehittely ja yhdistäminen kulttuurialan yhteistyöhön tarjoaa mahdollisuuksia monien alojen luovaan kehittymiseen.

"Fiskars Creative Collective" on yhteisöllinen kohtaamispaikka, joka saattaa yhteen kulttuurin ja käden taitojen eri alojen asiantuntijoita ja osaajia. Toiminnan suunnittelussa on hyödynnetty vahvasti myös historiallista Fiskarsin Ruukkia - sen ainutlaatuista kulttuuriympäristöä ja osaajien kirjoa. Yhteisen toiminnan myötä kehitettävissä toimintamalleissa ja –menetelmissä hyödynnetään suomalainen koulutus- ja kurssikulttuurin viimeaikaista kehitystä ja yhdistetään se Fiskarsin ruukin suomiin mahdollisuuksiin.

Ägräs Distilleryn Tap Roomin seinillä ja tilassa tullaan lisäksi näkemään paikallista osaamista myös kuvataiteen muodossa. ONOMAn tekijöiden töitä ripustetaan vaihtuvan myyntinäyttelyn muodossa sekä ravintola-alueen että parven toimitilan seinille.

 

Ägräs Distilleryn Tap Room

  Ägräs Distilleryn päämaja, tuotanto ja maisteluhuone sijaitsevat Fiskarsin Ruukissa. Tislaamon yhteyteen on rakennettu maisteluhuone eli Tap Room, jossa voi tutustua tislaamotoimintaan sekä maistaa tislaamon juomia. Tap Room on 24 asiakaspaikalla vaustettu 75 neliön tila, josta on pääsy joen rannalle rakennettavalle terassille sekä suora näköyhteys tislaamoon. Voit tutustua Tap Roomiin lähemmin kotisivuillamme tästä. 

http://www.agrasdistillery.com/tap-room/

Myös Tap Roomin sisustus on lattiasta kattoon paikallisten sekä ONOMA:n jäsenten toteuttama ja mm. kalusteet paikallisten huonekalupuuseppien tekemiä. Ägräkselle mittatilaustyönä suunnitellut ja tehdyt baarijakkarat ja ravintolan pöydät ovat paikallisen hienopuuseppä Heikki Askan, T:mi Askare:n käsialaa. Kyseisiä jakkaroita, nimeltään Custom Design Ägräs Stool, voi halutessaan tilata itselleen Ägräksen Tap Roomista oman baaritiskin ympärille. Ravintolatilan tuoleiksi olemme valinneet muotoilupalkintoja Suomessa ja maailmalla voittaneet Lavitta-tuolit POIAT-yritykseltä.Baaritiskin rakenteet on toteutettu Entistöinti Rinteen kanssa.

 

Liitetiedostot

Fiskarsin Ruukista kotoisin oleva, perustajajäsenien intohimon siivittämä luomus - Ägräs Distillery, aloittaa maailmanvalloitustehtävänsä alkoholituotteilla, joista Suomi voi olla ylpeä.

Meillä on jotain, jota muualla maailmassa ei ole - valtava ja puhdas suomalainen luonto, täynnä mauiltaan ja tuoksuiltaan voimakkaita yrttejä, jotka tulevat olemaan osa tuotteitamme, antaen näille ennenkokemattomat luonteet.

Olemme monipuolinen tiimi yhteisellä tavoitteella: tuoda Suomen alkoholimarkkinoille uusia jännittäviä kokemuksia. Osa meistä on yhden Suomen ensimmäisen uuden aallon pienpanimon, Rekolan Panimon taustalla. Lisäksi tiimissämme on mm. Fiskarsin vuoden kyläläinen 2015, skotlantilainen villiyrttien ja kasvillisuuden kivenkova ammattilainen sekä maailmanlaajuisesti palkittu brändimuotoilutoimisto. Perustimme Ägräs Distillery Oy:n neljän liiketoimintakumppanin voimin vuoden 2015 syyskuussa. Yrityksen päämaja, tuotanto ja maisteluhuone sijaitsevat Fiskarsin Ruukissa. Fiskarsin joen varrelle on noussut noin 50 000 litran vuosikapasiteetin käsittävä, 200 neliön tislaamo, jonka viereisissä tiloissa toimii myös Rekolan Panimo. Tislaamon yhteyteen on rakennettu maisteluhuone eli Tap Room, jossa voi tutustua tislaamotoimintaan, sekä maistaa tislaamon juomia. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs