Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Finna on tiedonhakijan paras kaveri

Turun ammattikorkeakoulu

Finna on tiedonhakijan paras kaveri

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 09:26
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa julkistetaan keskiviikkona 17.2. uusi Finna-hakupalvelu. Osana kansallista Kansallinen digitaalinen kirjasto -projektia kehitetty Finna kokoaa yhteen Turun ammattikorkeakoulun painetut ja elektroniset tietoaineistot sekä Turun ammattikorkeakoulussa tehdyt opinnäytetyöt. Finna on avoimesti verkossa kaikkien käytettävissä.

Turun AMK:n Finna helpottaa kirjaston tietoaineistojen hakemista. Palvelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytettävyyteen ja aineistojen löydettävyyteen. Finnaan on koottu kaikki Turun ammattikorkeakoulun painetut ja elektroniset tietoaineistot. Finnasta voi hakea myös Turun ammattikorkeakoulussa tehtyjä opinnäytetöitä, joita voi käydä lainaamassa Turun AMK:n kampuskirjastoista tai lukea elektronisessa muodossa verkossa. Turun AMK:n Finna löytyy avoimesti verkosta osoitteesta turkuamk.finna.fi. 

- Finnan käyttöönotto toteuttaa osaltaan Turun AMK:n strategian mukaista digitaalisuuden edistämistä, kertoo kirjastonjohtaja Marja Anttonen Turun ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalveluista.

Finna kehitetään yhteistyössä käyttäjien kanssa

Turun AMK:n Finnaa on kehitetty yhteistyössä käyttäjien kanssa. Erityisesti Turun ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelijat ovat olleet mukana Turun AMK:n Finnan kehittämisessä. 

- Olemme ottaneet käyttäjiä ja erityisesti kirjastoalan opiskelijoita mukaan Finnan kehittämiseen. Käyttäjät ovat antaneet palautetta ja me olemme kehittäneet Finnaa paremmin käyttäjien tarpeita vastaavaksi yhteistyössä Kansalliskirjaston ja muiden kirjastojen kanssa. Finnan kehitystyö jatkuu edelleen, muistuttaa kirjastonjohtaja Marja Anttonen.

Turun AMK:n Finna julkistetaan 17.2.

Turun AMK:n Finna julkistetaan keskiviikkona 17.2. Turun ammattikorkeakoulun Lemminkäisenkadun kampuksen aulassa klo 11 alkaen. Paikalla on Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila, joka haastattelee kirjastonjohtaja Marja Anttosta Finnasta. Julkistamistilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenäTurun AMK:n Periscopessa.

Finna on kansallinen projekti 

Turun AMK:n Finnaa kehitetään osana kansallista Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa ja Kansalliskirjaston johtamaa Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta. Kansallisen projektissa pyritään ottamaan Finna käyttöön eri kirjastosektoreilla sekä arkistoissa ja museoissa. Mukana on tällä hetkellä yli 100 organisaatiota, myös useita muita ammattikorkeakouluja.

Kansallinen finna.fi -palvelu kokoaa eri organisaatioiden aineistot haettavaksi yhteen käyttöliittymään, Kansalliseen Finnaan. Kansallisesta Finnasta on haettavissa jo yli 10 miljoonaa aineistotietoa.

Lisätiedot:

Kirjastonjohtaja Marja Anttonen, Kirjasto- ja tietopalvelut, 050 598 5801

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs