Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » FINN_topo–näyttely esittelee uusimman teknologian ja puun käytön mahdollisuuksia rakentamisessa

Metsähallitus

FINN_topo–näyttely esittelee uusimman teknologian ja puun käytön mahdollisuuksia rakentamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 07.02.2016 klo 11:24
Julkaisija: Metsähallitus

Uuteen 3D-mallinnusteknologiaan perustuva arkkitehtuurinäyttely FINN_topo on esillä Pilke Cafessa 9.-28.2.2016. Näyttelyssä on puurakenteisiin ja tulevaisuuden komposiitteihin liittyviä arkkitehtuuriesimerkkejä. Näyttely antaa uusia näkemyksiä puun käyttöön materiaalina ja vinkkejä jatkojalostamiseen. FINN_topo-näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on avoinna Pilke-talon aukioloaikojen mukaisesti.

FINN_topo-näyttelyyn on kerätty visiointia rakentamisessa 2000-luvun alusta nykypäivään asti. Näyttely esittelee kokeellista suunnittelua, jolle on ominaista vapaamuotoinen geometria, tietokoneavusteisuus, paikallisuus ja maaston muotojen huomioonottaminen. Useat visioinnit ovat tuottaneet jo rakennettuja toteutuksia, erityisesti Aasiassa. Mukana näyttelyssä on sekä kansainvälistä että kotimaista alan ammattilaisten ja opiskelijoiden osaamista.

–Uusimman teknologian käyttö rakentamisessa on parhaimmillaan kokonaisvaltaista, suunnittelusta työmaalle asti, toteaa näyttelyn kuratoinut arkkitehti Tapani Launis. –Nykyisillä mallinnus- ja työstömenetelmillä voidaan luoda muotoja ja rakenteita, jotka eivät ole perinteisillä keinoin olleet mahdollisia aikaisemmin. Myös funktionaaliset, tuotantotaloudelliset ja ennen kaikkea ekologiset periaatteet voidaan ottaa hyvin huomioon sekä muodonannossa että rakenteissa.

–Erityisesti paikallisten materiaalien käyttö olisi tärkeää jo taloudellistenkin näkökohtien valossa, Launis sanoo. –Puu on kotimainen luonnonvaramme ja sen hyödyntäminen kestävän kehityksen periaatteilla on kaikin puolin tavoiteltavaa. Periaatteessa suurin osa näyttelyssä esitetyistä rakenteista voidaan tehdä puumateriaalista, käyttäen hyväksi monipuolisia mahdollisuuksia pitkistä puuosista kuitutasolle asti. Puuta voidaan käyttää myös hybridi- ja komposiittiyhdistelmissä.

Puurakentaminen on Tiedekeskus Pilkkeessä paljon esillä oleva aihe. Se on kestävä tapa käyttää metsiä ja tuottaa rakennettua ympäristöämme. Puurakenteissa puun kasvaessaan sitoma hiili on pitkään varastoituna. Pilke-talo on esimerkki puun käytöstä julkisessa rakentamisessa. Pilkkeen Metsäpeliluola on hyvä esimerkki tietokoneavusteisen suunnittelun käytöstä puurakenteiden suunnittelussa.Lisätietoja:

Darja Heikkilä, tiedekeskusoperaattori, Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, darja.heikkila@metsa.fi, p. 040 196 3815


Liitteenä kuva: Oulun Yliopiston arkkitehtiosastolla tehty harjoitustyö. Kuva FINN_topo-näyttely.

Liitetiedostot

Metsähallitus, Tiedekeskus Pilke, Ounasjoentie 6, Rovaniemi
www.tiedekeskuspilke.fi
www.metsa.fi

Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille. Tiedekeskus Pilke on osa Metsähallitusta.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs