Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Evon uudet opiskelijat eksyvät ja löytävät ympäristötaideprojektissa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Evon uudet opiskelijat eksyvät ja löytävät ympäristötaideprojektissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2013 klo 10:48
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Evon yksikön uudet opiskelijat saavat tänä vuonna hieman erilaisen startin opinnoilleen. Heti opintojen alussa toteutettava ympäristötaideprojekti "Eksy ja löydä" ryhmäyttää, rohkaisee dialogiin tuntemattoman kanssa ja tarjoaa erilaisia tapoja tarkastella ympäristöä.

Eksy ja löydä -projekti alkaa maanantaina 2.9. Projektin tuloksena syntyy Evon kampukselle kuusi taideteosta, jotka on luotu ympäristöstä löytyvistä materiaaleista. Opiskelijat pitävät viikon ajan blogia, josta voi seurata projektin edistymistä.

- Viisikymmentäyksi opiskelijaa jaetaan kuuteen ryhmään siten, että jokaisessa ryhmässä on osallistujia kummaltakin asteelta. Näin opiskelijat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja samalla kehitetään myös kouluasteiden välistä yhteistyötä, kertoo metsätalouden koulutusohjelman lehtori Timo Hokka.

Projekti toteutetaan yhdessä Ars-Häme ry:n kanssa osana KUOMA-hanketta. KUOMA - kuvataiteilijat osana moniammatillista yhteistyötä on vuonna 2013 toteutettava projekti, jonka vetäjänä toimii taidemaalari Salla Laurinolli. Yhdistys rakentaa projektissa mallia, jonka avulla kuvataiteilija voi soveltaa osaamistaan eri sektoreilla ja yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa. Evolla opiskelijoita ohjaa kuvanveistäjä Anssi Taulu.

Projekti alkaa alustusluennolla, jonka jälkeen ryhmät pelaavat viivashakkia. - Viivashakki on Anssi Taulun ja Olli Larjon kehittämä sanaton, mutta silti dialoginen ja visuaalinen kommunikointitapa. Alkuasetelma muistuttaa shakkipelin alkua: pöytä ja pöydän vastakkaisilla puolilla kaksi tuolia. Nappuloiden sijaan pelaajat tekevät siirron maalaamalla vuorotellen omalla värillä samalle alustalle. Jokainen siveltimen veto on kommentti vastapuolen edeltävään siirtoon, vaikka kumpikin osallistuja näkee valmistuvan työn vain omasta näkökulmastaan. Voitto on yhdessä saavutettu ja yhdessä tehty teos. Puhua ei saa, valottaa Salla Laurinolli.

Viivashakin jälkeen ryhmät jalkautuvat koulun ympäristöön kartan kanssa tekemään havaintoja ja huomioita. Niitä kirjataan ylös eri menetelmillä yhteisen ideoinnin pohjaksi. Valokuvien, piirustusten ja muistiinpanojen avulla yhteiset suunnitelmat kiteytyvät ja teoksen toteuttaminen alkaa. - Tosin tämäntyyppinen prosessi elää ja muovautuu koko ajan. Usein vasta tekemisen kautta löytyvät ne valmiin teoksen lopulliset suuntaviivat, kertoo Laurinolli.

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan ympäristötaideprojektiin Evolle päätöspäivänä perjantaina 6.9. klo 9 - 11.30. Opiskelijat esittelevät silloin luomiaan teoksia. Tilaisuuden jälkeen on tarjolla lounas.

Projektin blogi löytyy osoitteesta http://eksyjaloyda.blogspot.fi/.

Lisätiedot
lehtori Timo Hokka, HAMK, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi tai p. 03 646 5309
koordinaattori Salla Laurinolli, KUOMA-hanke, Ars-Häme ry, sp. etunimi.sukunimi@gmail.com tai p. 041 310 2441

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs