Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Eventti auttaa tapahtumajärjestäjää koko Kaakkois-Suomessa!

Kaakko135°

Eventti auttaa tapahtumajärjestäjää koko Kaakkois-Suomessa!

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2014 klo 13:00
Julkaisija: Kaakko135°

Tapahtumajärjestämisen keskeisin haaste on löytää tieto olemassa olevista palveluista. Kunnittain tämä on vielä kohtuullisen helppoa, mutta heti isompaa tapahtumaa järjestettäessä törmätään haasteisiin. – Meillä Suomessa ei ole vielä ymmärretty, että maailmalta voisi olla tulossa tänne isojakin tapahtumia, jos tiedot palveluista löytyisivät helposti, kertoo matkailujohtaja Birthe Suni Kaakko135°:st ja jatkaa – Esimerkiksi Hamina Tattoon järjestäminen vaatii ponnistuksia koko Kotka-Hamina –alueelta ja yhteistyön lisääminen tällä sektorilla on yksi Kaakkois-Suomen kilpailuvaltti.

Kokous- ja Kongressimessuilla Helsingin Finlandia-talolla torstaina lanseerattu www.eventti.fi –sivusto vastaa juuri tähän huutoon. Sivustolle kerätään tietoja erilaisista ohjelmapaikoista Itä-Uusimaan, Kotka-Haminan, Kouvolan, Lappeenrannan ja Imatran seudulta. Selkeän lisäarvon luo kuitenkin sivustoon kerättävä tieto oheispalveluista, joita usein erilaiset järjestöt ja yhdistykset tarjoavat. Näin tapahtumajärjestäjälle tehdään helpoksi löytää tapahtumaansa vaikkapa järjestysmiehiä, liikenteenohjaajia, ensiapuhenkilöstöä, ruokapalvelujen tuottajia tai äänentoiston ammattilaisia.

– Eventti on tulevaisuutta. Se kertoo siitä, että Kaakkois-Suomi on sisäistänyt yhteistyön merkityksen ja myös pienten tekijöiden roolin siinä, toteaa projektipäällikkö Juha Sorjonen Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Sorjosen mukaan Eventti on myös osoitus siitä, että Kaakkois-Suomessa osataan ajatella isosti. – Mielestämme pari sataa kilometriä suuntaansa ei ole iso asia, jos järjestetään isoa tapahtumaa. Ulkomailla tämä on ymmärretty, mutta meillä Suomessa olemme vasta nousemassa ulos kunnallisista poteroista. Tämä  verkkosivusto on esimerkki  tällaisista noususta, myhäilee Sorjonen.

Eventti kuuluu Vetovoimaa ja kestävää laatua ympärivuotiseen matkailuun Etelä-Suomessa –hanketta, joka on Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Itä-Uudenmaan yhteinen matkailukehittämishanke. Mukana hankkeessa ovat Posintra Oy, Kouvola Innovation Oy, Cursor Oy, Wirma Lappeenranta Oy ja Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy. Hanketta rahoittaa yrityksien ja kuntien lisäksi Euroopan Aluekehitysrahasto.   

 

Lisätietoja:

Johanna Heinonen, Cursor Oy, johanna.heinonen@cursor.fi, puh. 040 190 2524

Sari Saarinen, Imatran seudun Kehitysyhtiö Oy, sari.saarinen@kehy.fi, puh. 044 721 3040

 

 

        

 

Kaakko135° sijaitsee itäisen Suomenlahden rannikolla,  Kymijoen ja itärajan välisellä alueella. Helsingin seudulta Kaakkoon ehtii autolla reilussa tunnissa. Alue käsittää viisi kuntaa:  Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän.

Seudullinen matkailun yhteismarkkinointi sai oman yksikkönsä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:ssä 1.1.2014 alkaen. Organisaatio yhdistää Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän matkailumarkkinoinnin. Kaakko135° matkailu toimii alueensa matkailuun erikoistuneena yksikkönä, joka tuottaa matkailun viestintä- ja informaatiopalveluita tiiviissä yhteistyössä seudun kuntien, yritysten ja seudullisten, kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmien kanssa.

www.kaakko135.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs