Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Etelä-Korean menestynein kirjailija Kyung-sook Shin Suomeen kesäkuussa

Into Kustannus

Etelä-Korean menestynein kirjailija Kyung-sook Shin Suomeen kesäkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2015 klo 10:10
Julkaisija: Into Kustannus

Etelä-Korean luetuin ja ylistetyin kirjailija Kyung-sook Shin (s. 1963) vierailee Suomessa 7.–11. kesäkuuta 2015. Hänen kansainvälinen bestsellerinsä Pidä huolta äidistä ilmestyi suomeksi huhtikuussa. Shin esiintyy Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) tiistaina 9. kesäkuuta kello 15.30. Lisäksi hän vierailee Turussa ja Tampereella.

Kyung-sook Shin on Etelä-Korean tärkein ja kansainvälisesti menestynein kirjailija. Hänet on palkittu mm. Man Asianin, Manhaen, Dong-inin, Yi Sangin ja Prix de l’Inaperçun kirjallisuuspalkinnoilla. Shinin vanhemmilla ei ollut varaa lähettää häntä lukioon, joten hän muutti veljensä asuntoon Souliin, kävi töissä elektroniikkatehtaalla ja opiskeli iltakoulussa.

Suomeksi ilmestynyt Pidä huolta äidistä muuttaa lukijan käsityksen omasta äidistään. Se on riipaisevan kaunis teos rakkaudesta ja sukupolvien välisistä eroista. Lasten muutto maalta kaupunkiin on mullistanut perheen elämän. Romaani on myynyt Koreassa yli kaksi miljoona kirjaa, käännetty yli 20 kielelle ja julkaistu 36 maassa. Se on ensimmäinen suomennettu eteläkorealainen romaani.

Haastatteluissa Shiniä tulkkaa Korean tunnetuin suomalainen ja kirjan kääntäjä Taru Salminen. Hän tuli korealaisten tietoisuuteen Talk with Beauties -televisio-ohjelman tähtenä. Salminen on perustanut Souliin ruokabaarin ja esiintyy säännöllisesti eri radio- ja tv-ohjelmissa.

Arvostelukappaleet ja haastattelupyynnöt:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi
Milla Karppinen, 050 551 3310, milla.karppinen@intokustannus.fi

Lisätietoa kirjasta www.intokustannus.fi/kirja/pida_huolta_aidista
Lisätietoa kirjailijasta www.intokustannus.fi/kirjailijat/shin_kyungsook
Kyung-sook Shinin mietteitä omasta äidistään www.intokustannus.fi/pidahuoltaaidista

Into on ketterä ja ärhäkkä yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

www.intokustannus.fi | www.mondediplo.fi | www.into-ebooks.com | www.facebook.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs