Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Espoonlahden kirkon peruskorjaus alkaa toukokuussa

Espoon seurakunnat

Espoonlahden kirkon peruskorjaus alkaa toukokuussa

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 12:40
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoonlahden vuonna 1980 valmistunut kirkko peruskorjataan. Kirkon remontti alkaa toukokuussa ja sen on arvioitu valmistuvan kesällä 2017. Peruskorjauksen tavoitteena on saada seurakunnan käyttöön terveellinen ja turvallinen toimitila, jossa tiloja voidaan käyttää joustavasti.

Kirkon peruskorjausta on jouduttu aikaistamaan rakennuksesta löytyneiden vaurioiden vuoksi. Kirkkosali on ollut toukokuusta 2015 asti käyttökiellossa katon rakennevaurioista johtuen. Lisäksi rakennus kärsii kosteus- ja sisäilmaongelmista.

Peruskorjauksessa uusitaan kirkkosalin katto, rakenteiden tiiviyttä parannetaan ja ikkunat sekä talotekniikka uusitaan. Keittiötilat remontoidaan, kirkon pihaa kunnostetaan ja salaojitus uusitaan. Vahtimestarin asunto otetaan seurakunnan toiminnalliseen käyttöön. Esteettömyyttä parannetaan mm. valaistuksen, opasteiden ja wc-tilojen osalta.

Espoonlahden kirkon peruskorjauksen kustannusarvio on 9,57 miljoonaa. Hanke on erittäin vaativa. Peruskorjaus toteutetaan mallilla, jossa kehitys- ja toteutusvaihe on erotettu toisistaan. Näin on haluttu vähentää riskiä  kustannusten noususta toteutuksen aikana. Hankkeen projektinjohdosta vastaa Saraco D&M Oy, suunnittelusta Wise Group Finland Oy ja toteutuksesta Consti Korjausurakointi Oy.

Espoonlahden kirkko on arkkitehtien Timo ja Tuomo Suomalaisen suunnittelemana. Rakennus on kaupunkikuvallisesti merkittävä ja rinnastettavissa suojelukohteeseen sekä ulkoarkkitehtuurinsa että sisätilojensa osalta. Julkisivumateriaaleina on betonia ja kuparipeltipaneelia. Sisätiloissa on käytetty luonnonkiveä. Korkea kirkkosali nousee ympäristössään veistoksellisena maamerkkinä.  Kirkon kokonaispinta-ala on n. 2400 neliömetriä.

Espoonlahden seurakunnan toimintaa on kirkkosalin käyttökiellosta johtuen jo siirretty seurakunnan muihin tiloihin, valtaosin Soukan kappeliin. Työntekijöille vuokrataan remontin ajaksi väistötilat Kivenlahdesta. Espoonlahden seurakunta on toiseksi suurin Espoon evankelis-luterilaisista seurakunnista. Jäseniä on 31 400 ja työntekijöitä noin kuusikymmentä.

 

Lisätietoja

Jorma Jussilainen, 050 432 8352
kiinteistöjohtaja, Espoon seurakuntayhtymä

Jouni Turtiainen, 050 432 7515
kirkkoherra, Espoonlahden seurakunta

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 169 500 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.
Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs