Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ensimmäisen Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinnon saajaksi Patricia Urquiola

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Ensimmäisen Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinnon saajaksi Patricia Urquiola

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 08:52
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

Lehdistölle, JULKAISUVAPAA 18.10. klo 16:00.

Tapio Wirkkalan ja Rut Brykin 100-vuotisjuhlat ovat päättymässä. Juhlavuosi aloitettiin 2.6.2015, jolloin Tapio Wirkkala (1915-1985) olisi täyttänyt 100 vuotta. Juhlavuosi päättyy tiistaina 18.10.2016 EMMA – Espoon modernin taiteen museossa Rutin päivään, jolloin vietetään keramiikkataiteilija Rut Brykin (1916-1999) 100-vuotissyntymäpäivää.

Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö on päättänyt jakaa taiteilijapariskunnan muistoa juhlistavan kansainvälisen muotoilupalkinnon joka kolmas vuosi. Ensimmäisen palkinnon nimeäjinä ovat säätiön pyynnöstä toimineet muotoilijat Harri Koskinen ja Ilkka Suppanen.

Koskisen ja Suppasen valinta palkinnon saajaksi on espanjalainen, pääasiassa Italiasta käsin toimiva Patricia Urquiola.

Patricia Urquiola on kiistatta yksi tämän hetken merkittävimpiä suunnittelijoita, jonka asiakkaina ovat olleet käytännössä lähes kaikki merkittävimmät designyritykset. Hän on italiaisen Cassinan taiteellinen johtaja. Urquiolan tuotantoon kuuluu huonekaluja, esineistöä ja kankaita. Hänen tyyliään on Dezeen- lehti kuvaillut "lämpimäksi ja maskuliiniseksi". Lisäksi Urquiola on suunnitellut useita näyttely- ja messuosastoja, myymäläsisustuksia ja hotellikonsepteja.

Tapio Wirkkala Rut Bryk -palkinto on kunnianosoitus korkeatasoiselle, uutta suunnitteluajattelua kehittävälle ammattitaidolle, materiaaliselle osaamiselle ja perinteisen tekemisen ymmärrykselle. Palkintona jaetaan Tapio Wirkkalan suunnitelman mukaan toteutettu pienoisveistos, joka on tehty säätiölle lahjoitetusta alkuperäisestä ns. rytmivanerista. Palkinto jaetaan 18.10. Rutin päivän juhlassa, jolloin Urquiola pitää lyhyen esitelmän omista töistään.

Lisätietoja:
www.patriciaurquiola.com

Petra Wirkkala-Vaarne, Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön assistentti
office(at)wirkkalabryk.fi, +358 (0)40 826 1906

Esa Laaksonen, Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiön puheenjohtaja, arkkitehti
esa.laaksonen(at)iki.fi

Henna Paunu, intendentti, kokoelmat, EMMA - Espoon modernin taiteen museo
henna.paunu@emma.museum, +358 43 824 6354

 

Liitetiedostot

Tapio Wirkkala ja Rut Bryk olivat taiteilija ja muotoilija -pariskunta, joka toimi muotoilun ja kuvataiteen eri aloilla.He suhtautuivat avoimesti uuteen tekniikkaan ja pyrkivät jatkuvasti laajentamaan muotoilun ja suunnittelun kenttää innovaation avulla. Wirkkala ja Bryk olivat myös vakaumuksellisesti suuntautuneet edistämään alan opetusta. Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö pyrkii pitämään yllä tätä optimistista henkeä ja edistämän muotoilun kehitystä yhteistyössä korkeakoulujen muotoilun osastojen ja alan oppilaitosten kanssa.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen keskeisimmistä taidemuseoista. Espoon Tapiolassa sijaitsevan EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs