Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » EMMAN TUOTTAMA TAIDETEOS TAPIOLAN METROASEMALLE

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMAN TUOTTAMA TAIDETEOS TAPIOLAN METROASEMALLE

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 10:41
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

Muutaman kuukauden kuluttua EMMA - Espoon modernin taiteen museo saa läheisyyteensä kauan odotetun metroaseman. Parhaillaan EMMAssa tuotetaan uutta julkista taideteosta, jolla on keskeinen rooli asemalla, ja joka on suunniteltu tilojen arkkitehtonisen ilmeen kanssa kokonaisuudeksi. Teos saa myös digitaalisia olomuotoja, mikä poikkeaa perinteisestä, paikkasidonnaisesta julkisesta taideteoksesta. Veistoksen lisäksi teoksen haluttiin laajenevan eri olomuotoihin ja muodostuvan Tapiolan kulttuurikeskittymää ja aseman seutua identifioivaksi tunnukseksi.

Tapiolan aseman arkkitehtuuria luonnehtii valkoisuus, joten valkoisista keramiikkaveistoksista tunnetun Kim Simonssonin valinta kohteeseen oli luonteva. EMMAlle tuotantomalli hankkeessa on ollut poikkeuksellinen. Yleensä julkiset taidehankkeet rahoitetaan prosenttiperiaatteella, mutta tässä tapauksessa EMMA otti vastuulleen mittavan rahoituksen hankinnan, kun se ei järjestynyt rakennushankkeesta. Hankkeen päätukijat EMMAn lisäksi ovat Espoon kaupunki, Saastamoisen säätiö ja Svenska kulturfonden. Yhteistyökumppanina on Länsimetro Oy.

Kansainvälisesti katsottuna metroasemien taiteella on suuri merkitys. Niiden avulla on onnistuttu rakentamaan merkittäviä asemaa ja ympäristöä identifioivia esillepanoja, jotka ovat saaneet osakseen julkisuutta sekä tekevät paikoista käyttäjien kannalta viihtyisämpiä.

Teos paljastetaan Tapiolan asemalla 10.8. ja on yleisön nähtävillä, kun Länsimetron liikennöinti alkaa 15.8., jolloin pääkaupunkiseudun metroverkkoon liitetään kahdeksan uutta asemaa. Tapiolan asemalta tulee olemaan EMMAn sijaintipaikkaan näyttelykeskus WeeGeelle matkaa noin puoli kilometriä.

Lisätietoa:

Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum  p. +358 40 533 4070

Henna Paunu, intendentti, EMMA
henna.paunu@emma.museum p. +358 43 824 6354

Satu Linkola, viestintäpäällikkö, Länsimetro Oy
satu.linkola@lansimetro.fi, p. +358 46 877 3392

Lehdistökuvat: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Tapiolan+metroaseman+taidehanke
Salasana: emmamuseum

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs