Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » EMMAn kokoelmauudistuksen ensimmäinen vaihe avautuu

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMAn kokoelmauudistuksen ensimmäinen vaihe avautuu

Tiedote.
Julkaistu: 18.11.2014 klo 10:31
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

 

EMMA - Espoon modernin taiteen museo avaa 19.11.2014 uuden pysyvän kokoelmanäyttelynsä ensimmäisen vaiheen.

Saastamoisen säätiön taidekokoelmasta koostuva Kosketus-näyttely avautuu yleisölle vaiheittain kolmessa osassa ja kokonaisuudessaan uudistus on valmis EMMAn 10-vuotisjuhlavuoteen 2016 mennessä. Kokoelmanäyttelyn uudistus on EMMAn historian suurin hanke sitten taidemuseon avautumisen.

 

Näyttely:

Kokoelmanäyttelyn teema on ihmisyys, joka on kokoelman ydinteema. Viime vuosikymmenien aikana ihminen, identiteetti, kehollisuus ja vuorovaikutus ympäröivän maailman kanssa ovat olleet nykytaiteessa paljon käsiteltyjä aiheita. Näyttely haastaa pohtimaan ihmisyyttä ja ihmisenä olemista taideteoksen äärellä, vuorovaikutuksessa teoksen kanssa. Näyttelyn teokset antavat näkökulmia siihen, mitä on olla ihminen.

Suurin osa teoksista on ensimmäistä kertaa esillä, mutta mukana on myös aiemmin nähtyjä yleisön suosikkeja vanhasta esillepanosta. Uudistuksen ensimmäisessä vaiheessa nähdään kolmisenkymmentä teosta. Taiteilijoina ovat Eija-Liisa Ahtila, Ville Andersson, Miroslaw Balka, Hans-Christian Berg, Marcus Eek, Eric Freeman, Anne-Karin Furunes, Susanne Gottberg, Tommi Grönlund & Petteri Nisunen, Annika von Hausswolff, Hannaleena Heiska, Pekka Jylhä, Anish Kapoor, Ola Kolehmainen, Leena Luostarinen, David Nash, Leena Nio, Mimmo Paladino, Jaume Plensa, Pauno Pohjolainen, Aurora Reinhard, Heli Rekula, Nina Roos, Janne Räisänen, Mari Sunna, Anna Tuori ja Marianna Uutinen.

Kosketus-näyttelyyn kuuluu yhtenä osana Eija-Liisa Ahtilan videoinstallaatio Vaakasuora – Horizontal, joka on EMMAssa esillä 22.2.2015 saakka.

Näyttelyn kuraattoreina ovat Pilvi Kalhama, Päivi Karttunen ja Henna Paunu.
Näyttelyn toinen vaihe avataan toukokuussa 2015 ja kolmas loppuvuodesta 2015.

Näyttelyn valmisteluvaihetta on voinut seurata EMMAn The Change -blogissa, jossa EMMAn henkilökunta on kirjoittanut blogikirjoituksia uudistuksesta oman ammattikuvansa näkökulmasta.
The Change -blogi: www.emma.museum/thechangeblog

 

Saastamoisen säätiön taidekokoelma:

Saastamoisen säätiön taidekokoelma on yksi Suomen merkittävimmistä yksityisistä karttuvista kokoelmista. Taidekokoelmaan kuuluu noin 2500 teosta, jotka edustavat suomalaista ja kansainvälistä taidetta. Saastamoisen säätiön taidekokoelma sai alkunsa, kun kuopiolaisen teollisuussuvun kotiin hankittiin 1910-luvun taideteoksia muun muassa Tyko Salliselta ja Ilmari Aallolta. Vuonna 1999 kokoelma talletettiin Espoon kaupungille. Taideteokset ovat Saastamoisen säätiön omistuksessa ja kokoelman sijoituspaikka on EMMA – Espoon modernin taiteen museo.

 

Lisätietoja:

EMMAn verkkosivut:
http://www.emma.museum/kosketus
http://www.emma.museum/vaakasuora

Ensimmäisen vaiheen kuratointi:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA.
pilvi.kalhama@emma.museum, p. 040 533 4070

Kokoelmauudistus:
Henna Paunu, kokoelmaintendentti, EMMA
henna.paunu@emma.museum, p. 043 824 6354

Lehdistökuvat: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Kosketus-Saastamoisen+s%C3%A4%C3%A4ti%C3%B6n+kokoelman%C3%A4yttely/

salasana: emmamuseum

EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs