Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » EMMA GOES JUHLAVIIKOT – DREAMS IN MOTION AT RAKSA

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA GOES JUHLAVIIKOT – DREAMS IN MOTION AT RAKSA

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2014 klo 15:54
Julkaisija: EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA toteuttaa osatuotantona Helsingin juhlaviikkojen kanssa Taiteiden yön RAKSA-projektin. Projektissa kaupunkilaiset saavat rakentaa haluamansa julkisen rakennushankkeen Senaatintorille.  

RAKSA-kaupunkityöpajat riisuvat arkkitehtuurista vallan symbolit ja antavat kaupunkilaisille, edes yhdeksi hetkeksi, tilaisuuden unelmoida nämä rakennukset uusiksi. EMMA vastaa projektissa Olivier Grossetêten työpajojen valmistelusta ja toteutuksesta Senaatintorille, yhdessä yleisön kanssa. Työpajat toteutetaan ennen Taiteiden yö -tapahtumaa Juhlaviikkojen KoeHelsinki-festivaalialueella. Yhteistyön tavoitteena on jakaa osaamista kumppanien kesken ja tavoittaa uusia yleisöjä EMMAlle sen seinien ulkopuolella.

EMMA tarjoaa mahdollisuuden osallistua RAKSA-teoksen kaupunkityöpajojen ohjaukseen sekä Taiteiden yönä teoksen rakentamiseen osana EMMAn yleisötyötä Helsingin Juhlaviikkojen projektissa. Mukaan voi tulla yhtenä päivänä tai vaikka jokaisena. Haku vapaaehtoistyöhön osana projektia tapahtuu osoitteessa: http://www.emma.museum/raksa

Myös EMMAn kesänäyttely puhuu ihmisten ajattelun ja unelmoinnin vapaudesta: Esillä oleva eteläafrikkalainen nykytaiteen kärkinimi William Kentridge (s. 1955) kommentoi taiteessaan sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta, kontrollia, kieltoja ja teollistumisen monimutkaisia rakenteita, jotka ympäröivät yksilöä.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

Lisätietoja:

Maria Vähäsarja, museolehtori, EMMA.
maria.vahasarja@espoo.fi p. 046 877 2146

Nana Salin, intendentti, yleisötyö ja asiakkuudet, EMMA.
nana.salin@espoo.fi p. 050 461 6780

Riku Lievonen, tuottaja, Helsingin juhlaviikot.
lievonen@helsinkifestival.fi p. 040 832 7479 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs