Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Elokuvafestivaali MusiXine alkaa tänään Oulussa

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Elokuvafestivaali MusiXine alkaa tänään Oulussa

Tiedote.
Julkaistu: 22.03.2013 klo 08:43
Julkaisija: Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Elokuvafestivaali MusiXine alkaa tänään Oulussa

MusiXinen elokuvanäytökset, liveklubit ja seminaarit elävöittävät Oulun tapahtumatarjontaa viikonloppuna. Festivaali esittää tuoreita musiikkiaiheisia dokumentteja sekä elokuvia katukulttuurista ja britti-legendoista. Valkokankaalla nähdään muun muassa The Rolling Stones, Kimmo Pohjonen, The Libertines, LCD Soundsystem ja Knucklebone Oscar.

Festivaali vie elokuvia myös perinteisten teatterisalien ulkopuolelle. Viikonlopun pääsymaksuttomissa baarinäytöksissä esitetään kotimaiset musiikkidokumentit Unien Savonlinna ja Ihan uuden kyyn eleet sekä kattaus visuaalisesti näyttäviä skeitti- ja lumilautailuelokuvia. Elävän musiikin klubeilla esiintyvät ensimmäisen Oulun keikkansa soittava ja kehutun debyyttialbuminsa hiljattain julkaissut NEØV ja jäähyväiskiertueellaan oleva Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo.

Seminaarit tarjoavat elokuva-aiheista asiantuntemusta niin ammattilaisille kuin yleisöllekin. Tämänpäiväinen MusiXine Focus on Placing Music to Picture -seminaari on elokuva- ja musiikkialan tekijöille suunnattu koulutus musiikin käytöstä AV-tuotannoissa. Seminaaripuhujiksi saapuvat tanskalainen äänisuunnittelija Peter Albrechtsen, peli- ja elokuvamusiikkisäveltäjä Petri Alanko sekä Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtaja Pekka Sipilä. Seminaari järjestetään yhteistyössä Filmikaaren ja Rockpoliksen kanssa.

Lauantain Suomivalkokangas rokkaa -seminaari käsittelee rock-musiikin käyttöä suomalaisissa elokuvissa. Oulun elokuvakeskuksen ja MusiXinen yhteisvoimin järjestämän seminaarin pääpuhujana nähdään elokuvan ja musiikin asiantuntija, toimittaja Asko Alanen.

MusiXine järjestetään Oulussa 22.–24. maaliskuuta. Festivaalin tapahtumapaikkoja ovat Kulttuuritalo Valveen Valvesali ja elokuvateatteri Studio, ravintolat 45 Special ja Tervasoihtu sekä elokuvateatteri Star. Elokuvanäytösten lipunmyynti Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä. Perjantain Soundbreaker-näytöksen liput myy elokuvateatteri Star.

Näytösliput: 0-6,5 euroa. Valveen ja Studion näytöksiin tarjolla lippupaketti: 3 lippua/13,5 euroa.

Lisätiedot ohjelmistosta: www.musixine.com.

Festivaalitraileri: http://vimeo.com/61882430

Pressikuvat Oulun Musiikkivideofestivaalien mediapankista: http://www.omvf.net/en/press/gallery

Festivaalin järjestää Oulun Musiikkivideofestivaalit ry.


Lisätiedot:
Susanna Kyllönen
Tuottaja/Oulun Musiikkivideofestivaalit ry, MusiXine
susanna@omvf.net
p. 044 3280563

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs