Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Elena Näsänen AVEKin tuotantoneuvojaksi

AVEK

Elena Näsänen AVEKin tuotantoneuvojaksi

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2012 klo 11:54
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKille on valittu uusi tuotantoneuvoja. Elena Näsänen aloitti työnsä elokuun alussa. Näsäsen vastuulla ovat mediataiteen tuotannot.

Elena Näsänen on kuvataiteilija, joka on työskennellyt elokuvan ja videoinstallaatioiden parissa. Hänen videoteoksiaan on esitetty lukuisissa koti- ja ulkomaisissa näyttelyissä ja videotaidefestivaaleilla. Näsäsen teos The Spell on nähtävissä Wäinö Aaltosen museossa Turussa vielä 9.9. asti sekä syksyllä Tampereen TR1 Taidehallissa ja Irlannissa Galwayn Tulca Festival of Visual Artsissa.

”Mediataiteen tuotantoneuvojalla on ainutlaatuinen näköalapaikka uusimpaan mediataiteeseen. Suomalainen mediataide elää nousukautta, ja korkeatasoisia tekijöitä on todella paljon. Haasteena onkin hyvien hakijoiden määrän jatkuva kasvu suhteessa rahoituksen dramaattiseen vähenemiseen viime vuosina”, Näsänen sanoo.

AVEKin edellisen mediataiteen tuotantoneuvojan, Heidi Tikan, kausi päättyi 30.6.2012. Tikka työskenteli AVEKissa kokonaisuudessaan neljä kautta, mikä on tuotantoneuvojien enimmäistoimiaika.

Lisätietoja:
Pääsihteeri Juha Samola
juha.samola(at)avek.kopiosto.fi
09 4315 2351
040 513 9305

Tuotantoneuvoja Elena Näsänen
elena.nasanen(at)avek.kopiosto.fi
09 4315 2356

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs