Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Elämyksellinen kuva- ja musiikkiteos Sibeliuksesta lapsille

Lasten Keskus

Elämyksellinen kuva- ja musiikkiteos Sibeliuksesta lapsille

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 15:00
Julkaisija: Lasten Keskus

Ainutlaatuinen lastenkirja Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa (Lasten Keskus) yhdistää kuvan, tarinan ja musiikin. Herkkä kuvitus ja teksti ovat Katri Kirkkopellon käsialaa. Kuvakirja sisältää cd:n, jolla Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano, esittävät Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia.

Soiva metsä on lapsenlapsen näkökulmasta kerrottu kaunis tarina säveltäjämestarista ja hänen musiikistaan. Kirja on toteutettu suuren säveltäjämestarin ansaitsemalla tavalla: viimeistä säveltä ja siveltimenvetoa myöten taidokkaasti ja kauniisti.

”Lapsenlapsille pappa oli jotain muuta kuin kuvista tuttu hymytön suurmies. Hän oli lempeä ja nauravakatseinen isoisä, joka halusi joka päivä kuulla, millaista unta lapset olivat nähneet. Kuvituksessani minun piti saada hänet hymyilemään ja hänen siniset silmänsä tuikkimaan naurusta”, Kirkkopelto kertoo.

”Kirjan tekeminen on ollut minulle matka musiikkiin, Suomen historiaan, aikakauden taiteisiin ja etenkin Sibeliukseen henkilönä”, Katri Kirkkopelto sanoo. ”Mietin millainen ihminen sävelsi sen kaiken musiikin, joka edelleen koskettaa, saa ihon kananlihalle, tuo kyyneleet silmäkulmiin – ja joka on siksi iätöntä. Musiikkia, jota kuunnellessa näkee ja muistaa, kuinka järven pinta kimaltaa kesäauringossa tai kuinka suuri kuusi keinuu tuulen tarttuessa sen painaviin oksiin.”

Kirjan elämyksellinen aikamatka vie Jean Sibeliuksen maailmaan ja musiikkiin. Ainola-kodin maisemissa soivat Kuusi ja Drömmen, Kolin kansallismaisemissa kuuluu Finlandia ja Pielisen aalloilla kimaltaa Impromptu. Eurooppaan matkataan Valse Tristen ja Souvenirin sävelin.

Soiva metsä on osa Jean Sibeliuksen juhlavuosi 150 -hanketta. Kirja julkaistaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tukenut kirjan tekemistä, Taiteen edistämiskeskus kirjan kuvittamista. Kirja jaetaan kaikille Suomen alakouluille vuoden 2015 aikana.

Ajatus Sibelius-aiheiseen lasten kuvakirjaan syntyi tarinallisten koulukonserttien pohjalta. SellistiJussi Makkonen on esittänyt käsikirjoittamaansa Sibelius-ohjelmaa vuosien 2010–2014 aikana jo yli 200 000 lapselle koulukonserteissa eri puolilla Suomea. Juhlavuonna koulukonserttikiertueet jatkuvat ja esiintymisiä on eri Euroopan maissa ja Yhdysvalloissa.

Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon.

Katri Kirkkopelto, Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Lasten Keskus 2015. 36 s. Musiikki Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano. ISBN 978-952-288-215-8. Ovh. 27,90. Skogens melodi – i Jean Sibelius fotspår. Melody Forest – In the footsteps of Jean Sibelius.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai Katri Kirkkopelto (050 3573651) katrikirkkopelto@gmail.com; Jussi Makkonen / Katja Toivanen (040 7011 686), katja.toivanen@helsinkicalling.com

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

(Kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs