Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » "Elämän mittainen lukupiiri" on romaani äidin ja pojan välisestä yhteydestä ja lukemisen ilosta

Basam Books

"Elämän mittainen lukupiiri" on romaani äidin ja pojan välisestä yhteydestä ja lukemisen ilosta

Tiedote.
Julkaistu: 26.06.2014 klo 13:12
Julkaisija: Basam Books

                                                                                

Elämän mittainen lukupiiri on tositarinaan perustuva, ilon- ja kaipauksentäyteinen romaani Will Schwalben ja hänen äitinsä Mary Annen kahdenkeskisestä ajasta kirjojen parissa.

Mary Anne työskentelee pakolaisten hyväksi kansainvälisessä järjestössä ja matkustelee työnsä vuoksi eri puolilla maailmaa, kunnes kuulee sairastavansa parantumatonta haimasyöpää. Sen jälkeen äiti ja poika viettävät tuntikausia lääkäreiden odotushuoneissa, syöpähoidoissa, sairaalassa ja kotona. Ajankulukseen he alkavat puhua lukemistaan kirjoista ja tulevat huomaamattaan perustaneeksi kahdenkeskisen lukupiirin. Keskustelut siirtyvät helposti kirjojen henkilöiden elämistä heidän omiinsa. He käyvät läpi laajan kirjon kirjallisuutta lapsuuden suosikeista, maailmankirjallisuuden klassikoihin, runoja, nykykirjallisuutta ja viihdettä unohtamatta.

Elämän mittainen lukupiiri on ylistys kirjoille ja lukemiselle. Siinä äiti ja poika keskustelevat kipeistäkin muistoista ja pohtivat arvojaan. Kirjojen merkitys ulottuu kuitenkin henkilökohtaista laajemmalle: ne auttavat ihmistä luomaan järjestystä kaaoksen keskelle sekä rakentavat siltoja ihmisten ja jopa kansakuntien välille.

Will Schwalbe on yhdysvaltalainen kirjailija ja uusmedia-asiantuntija. Elämän mittainen lukupiiri nousi heti ilmestyttyään New York Timesin bestseller-listalle, ja kirja oli Amazonin viime vuoden myydyimpiä teoksia. Schwalbe asuu New Yorkissa.

 

Alkuteos: The End of Your Life Book Club

Suomentaja: Kirsi Ohrankämmen

ISBN: 978-952-260-215-2

Sidosasu: sid, n. 400 s.

Hinta: 25.00 €

Kirjastoluokka: 84.2

 

Arvostelukappaleet ja lisätiedot: Sanni Juvonen, sanni.juvonen@basambooks.fi

 

Liitetiedostot

21-vuotias Basam Books on unohdettuihin klassikoihin, vähän käännettyihin kielialueisiin ja hyvinvointiin keskittyvä kustantamo. Basam Booksin valikoima on laaja: kustannamme kirjoja maailmankirjallisuuden huipuista uuteen fantasiaan, joogasta mindfulnessiin, lastenkirjoista matkakirjallisuuteen ja filosofiasta runouteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs