Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Elämän kevät: Tampereen Työväen Teatterissa kolme ensi-iltaa

Tampereen Työväen Teatteri

Elämän kevät: Tampereen Työväen Teatterissa kolme ensi-iltaa

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2015 klo 17:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Mediatiedote 15.10.2015 vapaa julkaistavaksi klo 17

Tampereen Työväen Teatterin kevään ohjelmistossa on kevätkaudella 2016 kolme ensi-iltaa. Kay Pollakin menestyselokuvaan perustuva Niin kuin taivaassa on tarina yhteisön voimasta. Ohjaaja Maarit Pyökäri tuo näytelmään aitoa kuorovoimaa, kun mukana on tamperelainen Naiskuoro Miskantti. Papparaisen uni on Sirkku Peltolan sovitus ja ohjaus, joka perustuu Fjodor Dostojevskin klassikkoon Vanhan ruhtinaan rakkaus. Näytelmää tähdittää Esko Roine. Kansainvälistä väriä edustaa Wolfgang Herrndorfin romaaniin perustuva Lada. Nuoriakin katsojia puhuttelevan teoksen ohjaa saksalainen Pedro Martins Beha, säveltäjä-muusikko on israelilainen Micha Kaplan. Suosittu lastennäytelmä Tatu ja Patu pihalla vierailee Kellariteatterissa myöhemmin keväällä.

”Kevään näytelmissä katsotaan maailmaa naapurimaiden silmin erilaisten kyläyhteisöjen ja nuorten näkökulmasta. Luvassa on siis elämänmyönteisyyttä, naurua ja nuoruuden hulluutta kevääseen”, toteaa teatterinjohtaja Maarit Pyökäri.

Niin kuin taivaassa – Suuri tarina musiikin ja yhteisön voimasta
Ensi-ilta 28.1.2016 Suuri näyttämö

Tunteikas ja koskettava Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen) on tarina uinuvasta kyläyhteisöstä, joka herää henkiin kuorolaulun voimalla. Tarinassa maailmankuulu kapellimestari Daniel saa sydänkohtauksen, joutuu lopettamaan työnsä ja palaa kotiseudulleen. Hän haluaisi vain elää omassa rauhassaan, mutta pian hänet on värvätty johtamaan kirkkokuoroa. Kun kuoro etsii ääntään, löytävät jäsenet myös itsensä ja tajuavat samalla yhteisön voiman. Suurella näyttämöllä nähdään aidon kuoron voimaa. Mukana näytelmässä on 105 vuotta täyttävä Naiskuoro Miskantti. Se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä yhtäjaksoisesti toimineista kuoroista.

Kun ruotsalaisen elokuvaohjaajan Kay Pollakin Niin kuin taivaassa –elokuva valmistui vuonna 2004, se oli yksi Pohjoismaiden katsotuimmista filmeistä ja ehdolla parhaaksi vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon. Lokakuussa 2015 valmistui jatko-osa, Pollakin uusi elokuva Myös maan päällä, jossa kyläyhteisö jatkaa elämäänsä.

Maarit Pyökärin ohjaaman näytelmän rooleissa Kapellimestarina Janne Kallioniemi, muissa rooleissa Kristiina Hakovirta, Emmi Kaislakari, Petra Karjalainen, Suvi-Sini Peltola, Eriikka Väliahde, Pentti Helin, Vesa Kietäväinen, Jari Leppänen, Samuli Muje, Tommi Raitolehto ja Jukka Saikkonen. Lisäksi kuorolaisia ja lapsiavustajia. Näytelmän on dramatisoinut Sofia Aminoff.

Papparaisen uni – mauton ja kohtuuton ilveily totisen vanhuksen kustannuksella
Ensi-ilta 21.1.2016 Eino Salmelaisen näyttämö
Papparaisen uni on Fjodor Dostojevskin pienoisromaani, joka on käännetty suomeksi nimellä Vanhan ruhtinaan rakkaus. Näytelmässä mestari Dostojevskin lennokas huumori saa iskevän dialoginsa Sirkku Peltolan kynästä. Venäläisen runsaasta kertomuksesta ei puutu vallanhimoa, omahyväisyyttä, juonittelua ja tosirakkautta!

Tarina alkaa ruhtinaan vaunujen kaatuessa Mordasovissa jumalan selän takana. Kyläpahasen seurapiirit pyrkivät yllätysvieraan suosioon hinnalla millä hyvänsä, ja pikkukaupungin ensimmäinen rouva tarjoaa jopa tytärtään morsiameksi. Ruhtinas itse on varaosista kursittu elostelija, jolle upea nuorikko kyllä kelpaisi. Kilpailevat naiset työntävät kuitenkin kapuloita rattaisiin, ja kertomus huipentuu juonien, vastajuonien ja kohtalokkaiden yllätysten kautta vääjäämättömään päätepisteeseensä.

Esityksen vahvat roolit antavat tilaa näyttelijäntyölle. Sirkku Peltolan ohjauksessa häikäisevät niin kokeneet mestarit Esko Roine ja Tuire Salenius kuin koko muukin ensemble, jossa nähdään TTT:n uusina kiinnityksinä Tuukka Huttunen ja Maija Koivisto sekä lisäksi Mika Honkanen, Jaana Pesonen, Eeva-Riitta Salo, Jyrki Mänttäri, Jaana Oravisto, Juha-Matti Koskela ja Miia Selin. Papparaisen unen lavastuksen suunnittelee Hannu Lindholm ja puvut Matti Seppänen.

Lada - “Kuin road movie – mutta parempi”
Suomen kantaesitys 20.1.2015 Kellariteatterissa
Lada (Tschick) on Wolfgang Herrndorfin romaaniin perustuva näytelmä ystävyyden, seikkailun ja hetkessä elämisen voimasta.

Eri taustoista kotoisin olevia, neljätoistavuotiaita luokkakavereita Maikia ja Tschikciä yhdistää ulkopuolisuus. Ja se, ettei kumpikaan saanut kutsua Tatjanan syntymäpäiville. He varastavat auton ja lähtevät ajomatkalle ilman suunnitelmaa, ilman karttaa, ilman ajokorttia. He ajautuvat outoihin tapahtumiin ja kohtaavat erikoisia ihmisiä. Kiinnostava ja kaunis mutta likainen tyttö Isa lyöttäytyy poikien matkaan. Kolmikon välille syntyy ainutlaatuinen ystävyys. Kesäinen road trip hullun venäläisen Tschikcin kanssa on matka, joka muuttaa kaiken.

Romaani on kirjailija Wolfgang Herrndorfin kansainvälinen läpimurto. Palkittua teosta on luonnehdittu 2010-luvun Sieppariksi ruispellossa ja Saksassa sitä on myyty yli 100 000 kappaletta. Tarina on ollut menestys myös näyttämöllä!

Kansainvälisyyttä esitykseen tuovat saksalainen ohjaaja Pedro Martins Beja ja israelilainen muusikko Micha Kaplan. Rooleissa nähdään Jari Ahola, Severi Saarinen ja Anna-Elisa Hannula. Näytelmän on dramatisoinut Robert Koall. Se tuotetaan yhteistyössä Göethe-instituutin kanssa.

Perheen pienimpiä kannustaa pihaleikkeihin Tatu ja Patu pihalla
Osaatko kiivetä puuhun oikein? Tunnetko hiekkakakun ja kuraveden väliset fysiikan lait? Piirrätkö pihapelit maahan riittävällä vakavuudella, osaatko rakentaa majan tai punoa kukkaseppeleen?

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat, kummallisesti käyttäytyvät veljekset riemastuttavat taas teatterin lavalla. Esitys sopii katsottavaksi kurahousuikäisistä yli 2-vuotiaista ylöspäin ja voi aiheuttaa pakonomaisen tarpeen mennä sotkemaan itsensä mutaan, hiekkaan, veteen ja lumeen. Eli olemaan täysin pihalla! Linnateatterin suositun esityksen on dramatisoinut ja ohjannut Sami Rannila. Esitykset 17.3.-17.4.2016 Kellariteatterissa.

Ohjelmistossa jatkavat
Suurella näyttämöllä ohjelmistossa jatkavat syksyn ensi-illat musikaali Desirée, Yksi halusta toinen rakkaudesta ja Kohtalon tango. Eino Salmelaisen näyttämöllä esitetään keväälläkin Taivaslaulua ja Viimeistä pasodoblea, Mielensäpahoittaja ja poika, Kellariteatterin ohjelmistossa nähdään komediat Pikavoitto, Maaninkavaara ja Parasta ennen.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt tiedottajat
Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, 050 5969 069
Mika Kauhanen, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi, 050 4018252

Pressikuvat (näytelmän nimellä)
http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs