Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Ei tässä vielä kaikki! - Turun AMK:n Taideakatemian esittävien taiteiden ja musiikin 25-vuotisjuhla

Turun ammattikorkeakoulu

Ei tässä vielä kaikki! - Turun AMK:n Taideakatemian esittävien taiteiden ja musiikin 25-vuotisjuhla

Kutsu.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 13:57
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tänä vuonna Turun ammattikorkeakoulun tanssinopettajan sekä teatteri-ilmaisunohjaajan koulutukset viettävät 25-vuotispäiväänsä. Musiikin ammattikorkeakoulutuksen aloittamisesta Turussa on kulunut 20 vuotta. Näitä merkkipaaluja juhlistetaan koko perjantai 30.9.

Päivä aloitetaan klo 9.00-12.00 Sigyn-salissa (Linnankatu 60) juhlaseminaarilla teemalla Ei tässä vielä kaikki – teesejä taiteesta ja taidekoulutuksesta. Seminaarin avaa kitaran yliopettajan Timo Korhosen musiikkiesitys ja opiskelijoiden esitykset rytmittävät keskustelua, jota herättelevät teatterinjohtaja Maija Palonheimo, rehtori Ilari Hongisto, intendentti Emilie Gardberg ja tanssiopiskelija Sofia Koittola.

Neljännesvuosisata historiaa antaa perspektiiviä katsoa tulevaisuuteen: millaisilla visioilla koulutusta aloitettiin, onko päästy sinne mihin aiottiin vai ollaanko jossain ihan muualla, mihin tästä kannattaa jatkaa – mitä tulevaisuuden taidekoulutuksessa tulee tapahtumaan.

Turku on ollut edelläkävijä useiden esittävien taiteiden kouluttajana ja mm. sirkuksen ja nukketeatterin korkeakoulutuksessa ainoa opinahjo Suomessa. Turun AMK:n Taideakatemian nykyinen esittävien taiteiden koulutuskokonaisuus on ainutlaatuinen Suomessa.

- Omaan taiteenalaan keskittymisen lisäksi Taideakatemia tarjoaa inspiroivia mahdollisuuksia taiteidenvälisiin projekteihin, iloitsee esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkö Eero Linjama.

- Nostalgia ja itsetyytyväisyys ovat taidekoulutukselle myrkkyä, kyseenalaistaminen ja uuden etsintä taas sen perimmäisintä olemusta. Odotankin juhlaseminaarilta oivaltavia näkemyksiä tulevaisuuden suunnasta ja innostavaa nykytilan tasapainon häiritsemistä. Ei tässä vielä kaikki… toteaa Linjama lopuksi.

Juhlaseminaarin jälkeen jakaudutaan eri alojen alumnitapaamisiin Linnankadun kampuksella – musiikin, tanssin, teatterin, nukketeatterin ja sirkuksen entiset ja nykyiset opiskelijat muistelevat menneitä ja katsovat tulevaisuuteen omien alojensa näkökulmista. Taideakatemia haluaa olla jatkossa entistä enemmän mukana tukemassa alumniensa uria tarjoamalla mm. täydennyskoulutusta ja yhteistyöhankkeita. Päivän päättää iltatilaisuus Manillan vanhalla viinatehtaalla.

Median edustajat ovat tervetulleita juhlaseminaariin.

 

Ei tässä vielä kaikki! –juhlaseminaari
30.9. klo 9-12
Sigyn-sali
Linnankatu 60, 20100 Turku

 

Lisätietoja:
Eero Linjama
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö
Esittävät taiteet, Turun AMK:n Taideakatemia
puh. 050-5985251
eero.linjama@turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs