Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Efektin vilkas kulttuurisyksy on käynnistynyt kouluissa ja päiväkodeissa

Lahden kaupunki

Efektin vilkas kulttuurisyksy on käynnistynyt kouluissa ja päiväkodeissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 14:01
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lastenkulttuurikeskus Efektin kautta tarjotut kulttuurivierailut ovat käynnistyneet. Suoraan päiväkoteihin ja kouluin suuntautuvat vierailut edustavat monipuolisesti eri taiteen aloja. Mukana on vierailukokonaisuuksia musiikin, teatterin, elokuvan, kuvataiteen, sanataiteen ja tanssin alalta.

Lastenkulttuurikeskus Efekti toteuttaa vuoden loppuun mennessä noin 130 koulu- ja päiväkotivierailua. Kulttuurivierailut suuntautuvat kymmeneen Efektissä mukana olevaan Päijät-Hämeen kuntaan loka-joulukuussa. Mukana Efektissä ovat Asikkala, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola, Padasjoki, Sysmä, Heinola ja Orimattila. Efekti-kulttuurivierailujen ohjelmisto tukee koulujen taide- ja kulttuurikasvatusta ja on kouluille ja päiväkodeille maksutonta.

Efekti on myös mukana toista kertaa järjestettävillä Taskufestareilla tarjoten kouluille ja päiväkodeille mahdollisuuden nähdä Cirques des Pucesin Une note commune ja Nukketeatteri Niveltämön Pimppelipom -esitykset. Schniis, Naan ja naapurin Elias -esitys on myös osa marraskuun ohjelmistoa. Lisäksi Efekti oli mukana Hollo ja Martta festivaaleilla.

Syksyn esityskokonaisuuksien toteuttajat hakivat mukaan Lastenkulttuurikeskus Efektin toimintaan keväällä avoimen tarjouspyynnön kautta. Tarjouksia tuli 128, joka kertoo suuresta kiinnostuksesta toimintaa kohtaan. Mukaan valittiin kulttuurialan ammattilaisten hankkeita Päijät-Hämeesta ja muualtakin Suomesta.

Laaja verkosto

Päijät-Hämeen kunnat ovat tehneet yhteistyötä seudullisen Efekti lastenkulttuurikeskuksen kautta vuodesta 2006. Toiminnan rahoittavat mukana olevat kunnat ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Verkosto koostuu laajasta lasten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten, harrastajien, taidelaitosten ja taiteen perusopetusta antavien tahojen joukosta.

Efektin tavoitteena on koulujen kulttuuriyhteistyön tukeminen, uusien yhteistyösuhteiden, hankkeiden ja toimijoiden lisääminen alueella. Efekti pyrkii laadukkaan sisällön, koulutuksen ja toiminnan ohjelmaan, jossa erityisasemassa ovat esittävät taiteet, monipuoliset taidetyöpajat ja eri taiteenaloja yhdistävät projektit. Efekti nostaa esiin päijäthämäläistä lastenkulttuuriosaamista ja -tietoutta ja madaltaa opettajien ja päivähoitohenkilökunnan kynnystä tarttua taiteen keinojen käyttämiseen omassa työssä.

Liitteenä on syksyn ohjelmiston esittely sekä kiertuekalenteri. Pyydämme teitä sopimaan mahdollisesta haastattelusta sekä vierailevan tahon että vierailukohteen kanssa. Yhteystietoja voi pyytää Vuokko Kortelaiselta.

Lisätietoja:
Kulttuurituottaja Vuokko Kortelainen (ma–to), p. 050 383 6551
Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos p. 050 387 8792

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs