Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Dracula on täällä! Laadukas tietopaketti maailman tunnetuimmasta vampyyrista.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Dracula on täällä! Laadukas tietopaketti maailman tunnetuimmasta vampyyrista.

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Yöt pimenevät, illat viilenevät… ja kreivi Dracula liihottelee kirjakauppoihin. Hirviömäinen verenimijä on kiehtonut ja karminut ihmisiä yli sadan vuoden ajan, mutta kuka tuo populaarikulttuurin kestosuosikki oikein on? Mitä vampyyrit ovat ja mistä ne tulevat? Onko tuntemamme kreivi Dracula sama henkilö kuin 1400-luvulla elänyt Vlad Seivästäjä? Ja mitä niin kamalaa Vlad teki, että hänestä kerrotaan vieläkin tarinoita?

Uusi tietokirja Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula sisältää karmaisevia tarinoita ja paljon tiukkaa asiaa maailman tunnetuimmasta verenimijästä. Bram Stokerin 1890-luvulla luoma hirviökreivi Dracula on esiintynyt lukuisissa elokuvissa, näytelmissä, kirjoissa ja peleissä. Matkan varrella hahmo on saanut uusia piirteitä ja esiintynyt välillä romanttisena, välillä koomisenakin hahmona. Mutta mistä ajatus vertaimevästä aristokraatista on alun perin lähtenyt liikkeelle?

Eräänä Draculan historiallisena esikuvana on pidetty Romanian alueella hallinnutta julmaa ruhtinasta Vlad Seivästäjää. Hirmuhallitsija herätti kauhistusta ympäri Eurooppaa, ja hänen veriteoistaan on säilynyt tarinoita muun muassa venäläisessä ja saksalaisessa traditiossa. Dracula-tarun lisäksi teos avaa myös vampyyriperinnettä yleensä: kansanperinteen pulskista, epäsiisteistä verenimijöistä on 2000-luvulla tultu yliluonnollisen kauniisiin ja hohtaviin vampyyreihin. Vampyyrimyytti elää ja nousee haudastaan tasaisin väliajoin.

Uutuuskirja kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan vampyyrifanin lukemistoon. Kirjoittaja Tuomas Hovi on folkloristi, joka on perehtynyt Draculan ja Vlad Seivästäjän vaiheisiin sekä Dracula-turismiin. 

Linkki kirjan kansikuvaan.

Tuomas Hovi
Vlad Seivästäjä ja vampyyrikreivi Dracula
216 s. | SKS 2015

Lisätiedot: markkinointikoordinaattori Mirka Vesala, mirka.vesala@finlit.fi, 050 490 0245
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@finlit.fi

____________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura, joka toimii muistiorganisaationa, tutkimuslaitoksena ja kulttuurijärjestönä. Sen osastot ovat arkisto, kirjasto, tutkimusosasto, kustantamo ja FILI. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä. SKS:n palveluksessa työskentelee tällä hetkellä vajaat sata henkilöä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs