Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Doc Lounge Oulun kevätkauden avaa Luopuneet – kohtaloita Vartiotornin varjosta

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Doc Lounge Oulun kevätkauden avaa Luopuneet – kohtaloita Vartiotornin varjosta

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 10:19
Julkaisija: Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Kolmen entisen Jehovan todistajan tarinan kertova elokuva Luopuneet – kohtaloita Vartiotornin varjosta esitetään ravintola 45 Specialissa keskiviikkona 19. helmikuuta. Kevätkauden ensimmäinen Doc Lounge Oulu -dokumenttiklubi näyttää myös Jouni Hokkasen ohjaaman, kehonmuokkauksen historiaa alakulttuurista muoti-ilmiöksi käsittelevän elokuvan Body of God.

Luopuneet käsittelee Jehovan todistajista eronneita ja erotettuja henkilöitä, jotka ovat eroamisensa myötä menettäneet kaikki ihmissuhteensa uskonlahkon sisällä. Dokumentissa sivutaan myös Jehovan todistajien erottamiskäytäntöjä sekä oikeuskomiteoiden toimintaa ja tarkastellaan niiden vaikutuksia erotettujen ja eronneiden elämään.

Doc Lounge -näytös on elokuvan ensimmäinen julkinen esitys Oulussa. Aiemmin dokumentti on näytetty Tromssan kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla sekä Pohjoismaiden suurimpiin dokumenttitapahtumiin kuuluvalla DocPoint -festivaalilla Helsingissä.

Puolen tunnin mittainen Luopuneet-dokumentti on Oulun ammattikorkeakoulun Kulttuurialan opiskelijoiden tekemä. Sen takana ovat ohjaaja Iita Pirttikoski, toimittajat Emmi Klapuri ja Noora Oja, kuvaaja-leikkaaja Juho Vuolas, säveltäjä Matti Salo sekä tuottaja Soili Sirniö. Elokuvan tekijät ovat paikalla näytöksessä.

 

Luvassa myös kaksi kotimaista ennakkonäytöstä

Oululaisyleisö pääsee nauttimaan kahdesta kotimaisesta ennakkoesityksestä myöhemmin Doc Loungen kevätkaudella. Maaliskuussa esitetään itsemurhaa käsittelevä dokumentti Näin unta elämästä. Elokuvan on ohjannut Kovasikajuttu-menestysdokkarin ohjaaja Jukka Kärkkäinen yhdessä Sini Liimataisen kanssa.

Huhtikuun klubilla nähdään Lasse Keson ohjaama elokuva Tolonen. Dokumentissa seurataan kitaristi Jukka Tolosen elämää fanin näkökulmasta. Toukokuun klubin teemana puolestaan on katutaide, ja elokuvana ruotsalainen NUG – Vandal in Motion.

Pohjoismainen Doc Lounge -verkosto esittää uusia dokumenttielokuvia niin Suomesta kuin maailmaltakin. Doc Loungen järjestelyistä Oulussa vastaa Oulun Musiikkivideofestivaalit ry ja tapahtumapaikkana toimii ravintola 45 Special. Lisätietoja doclounge.se/oulu.


Lisätietoja:

Maija Laine
vastaava tuottaja
Oulun Musiikkivideofestivaalit ry
041 506 8344
maija@omvf.net  

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs