Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » De Amor -konsertti vie mukanaan barokkiajalle ja espanjalaisen kansallisromantiikan kynnykselle

Turun ammattikorkeakoulu

De Amor -konsertti vie mukanaan barokkiajalle ja espanjalaisen kansallisromantiikan kynnykselle

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Maanantaina 27.4. Martin kirkossa kaikuu musiikki. Kyseessä on Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian musiikin opiskelijoiden konsertti nimeltään De Amor.

Konsertti päättää laulajille ja kitaristeille suunnatun kurssin, jossa keskityttiin mm. Fernando Sorin (1778-1839) sekä John Dowlandin (1563-1626) musiikkiin. Lisäksi konsertissa kuullaan myös mm. urkuimprovisaatio sekä Heinrich Scheidemannin (n.1595-1663) koraalifantasia “Jesus Christus, unser Heiland”.

- Koska musiikki on ihmisten välistä kommunikaatiota, esiintyminen ja sen harjoitteleminen on keskeinen osa muusikon koulutusta, kertoo musiikin yliopettaja Timo Korhonen.

Taideakatemian musiikin koulutusohjelman opiskelijoiden opintoihin kuuluvat solististen ja pedagogisten aineiden rinnalla myös monipuolisia kamarimusiikkiopintoja taidemusiikin alalta. Tämä tarkoittaa monen eri aikakauden musiikkityyleihin tutustumista käytännön projektien kautta, yhdessä soittamalla ja laulamalla.

- Yleensä nämä intensiiviset harjoitteluperiodit huipentuvat konsertin pitämiseen. Kirkot soveltuvat erityisen hyvin mm.varhaisbarokin musiikin esityspaikoiksi nimenomaan akustiikkansa puolesta, kertoo musiikin koulutusohjelman opettaja Uli Kontu-Korhonen.

Kirkossa esiintyminen ja erityisesti laulaminen voi olla haastavaa. Yksi konsertin solisteista, Sini Tornberg, pitää kirkossa laulamista mukavana, mutta iso tila asettaa omat haasteensa. 

- Koska kirkoissa yleensä kaikuu todella paljon, laulajana täytyy kiinnittää huomiota tekstiin jotta sen osaa lausua mahdollisimman selkeästi. Kirkoissa täytyy niin sanotusti osata ottaa tila haltuun.

- Laulajien on tällaisilla periodeilla perehdyttävä myös laulujen runouteen, kieleen sekä fonetiikkaa hyvinkin syvällisesti, sillä kieliä äännettiin eri aikakausilla eri tavoin kuin nykyään, kertoo laulajia kouluttanut Uli Kontu-Korhonen.

 

De Amor -konsertti maanantaina 27.4. Martin kirkossa klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman hinta 3e.

 

Lisätiedot:

Timo Korhonen,

timo.korhonen@turkuamk.fi

puh. 050 5985 250

 

Uli Kontu-Korhonen

uli.kontu-korhonen@turkuamk.fi

puh. 050 5985 287

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Turun yliopisto on 25 000 opiskelijan ja työntekijän aktiivinen akateeminen yhteisö - kansainvälinen tutkimusyliopisto, laadukkaan suomalaisen korkeakoulutuksen tarjoaja ja kehittäjä sekä alueensa vahva suunnannäyttäjä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs