Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » CreaDemo-tuki kiinnosti hakijoita

Kopiosto

CreaDemo-tuki kiinnosti hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 27.03.2012 klo 13:00
Julkaisija: Kopiosto

CreaDemo on uusi kulttuurille suunnattu määräraha, jonka tavoitteena on vahvistaa luovan työn tekemisen edellytyksiä. Tukea jaettiin maaliskuussa ensimmäistä kertaa, ja hakemuksia tuli runsaasti, 304 kappaletta.  Avustukset myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEKille osoittamasta 700 000 euron määrärahasta.

 

CreaDemo-tukea myönnetään luovan alan yritysten ja kulttuurialan ammattilaisten tuotekehityshankkeisiin, joissa etsitään uusia luovien alojen ja kulttuuriyrittäjyyden tuote- tai palveluinnovaatioita. Määrärahan tavoitteena on synnyttää luovaan osaamiseen perustuva tai sitä hyödyntävä uusi tuote, menetelmä tai palvelu. Tuettavat hankkeet voivat olla luovien alojen tai kulttuurin eri aloilta. Hankkeita arvioitaessa painotetaan erityisesti niiden uutuusarvoa, innovatiivisuutta, taloudellista toteuttamiskelpoisuutta sekä liiketoimintapotentiaalia.

 

AVEK jakoi CreaDemo-tukea ensimmäistä kertaa. AVEKilla on vuosien kokemus avustusten jakamisesta opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahasta: DigiDemo on jo vakiinnuttanut asemansa AVEKin tukimuotona.  Määräraha on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin. CreaDemo on vastaavantyyppinen tukimuoto, jossa luodaan edellytyksiä luovan alan työllisyyden vahvistamiselle.

 

CreaDemon ensimmäisessä haussa tukea myönnettiin 84 hankkeelle yhteensä 473 720 euroa. Demotukea sai 18 hanketta, konseptitukea 66.  Tukea tavoiteltiin 3 900 000 euron edestä. Hakemusten hylkäämisen yleisin syy oli, että tukea haettiin yksittäisiin teoksiin ja perustoimintaan, jotka eivät kuulu tuen piiriin. Hakemusten suuri määrä yllätti tuotantoneuvoja Milla Moilasen. ”Hakemuksia tuli valtava määrä. Tämä kertoo tuen tarpeesta, mutta myös yhteistyössä elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten kanssa toteutettu aktivointikierros lisäsi hakemusten määrää”, Moilanen arvioi.

 

Tuen saajista noin puolet asuu pääkaupunkiseudulla ja puolet muualla Suomessa. ”Eniten tukea myönnettiin erilaisiin designiin liittyviin hankkeisiin, mutta haussa olivat laajasti edustettuina muutkin alat, kuten musiikki, design, tanssi, näyttämötaide, sirkus, kuvataide ja kirjallisuus. Hakijoiden joukossa oli myös eri alojen agentuureja”, Moilanen kertoo.

 

CreaDemo-tukea saaneet hankkeet voi käydä katsomassa osoitteessa www.kopiosto.fi/avek/.

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, puhelinaika maanantaisin klo 13 - 15,

puh. 040 900 9199.

Lisätietoja saa myös AVEKin toimistosta, puh. 09 4315 2350.

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs