Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Checkpoint Helsinki x Kansallismuseo: Finnish Landscape -nykytaidenäyttely avautuu Seurasaaren ulkomuseossa

Kansallismuseo

Checkpoint Helsinki x Kansallismuseo: Finnish Landscape -nykytaidenäyttely avautuu Seurasaaren ulkomuseossa

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2016 klo 15:12
Julkaisija: Kansallismuseo

Finnish Landscape – Nykytaidetta Seurasaaren ulkomuseossa 11.6.-31.8.2016

Checkpoint Helsinki tuo yhteistyössä Kansallismuseon kanssa nykytaiteen osaksi Seurasaaren ulkomuseota.

Kesäkuun 11. päivä avautuva näyttely Finnish Landscape koostuu kansainvälisiltä taiteilijoilta tilatuista teoksista, jotka soluttautuvat Seurasaaren rakennuksiin, interiööreihin ja kokoelmiin. Teokset kommentoivat suomalaisuudesta kerrottavia tarinoita sekä nyky-Suomen kulttuurista ja poliittista maisemaa.

Näyttelyn on kuratoinut Joanna Warsza, jolla on kokemusta nykytaiteen ja kulttuurihistoriallisten ympäristöjen yhdistämisestä muun muassa Tukholman Skansenin ulkomuseossa.

”Olemme iloisia, että kuraattorimme valitsi Seurasaaren ulkomuseon näyttelypaikaksi ja kutsui mukaan kiinnostavia taiteilijoita. Projektissa yhdistyvät myös monet Checkpoint Helsingille tärkeät asiat: nykytaiteen vieminen yllättävään paikkaan, yhteistyö paikallisen organisaation kanssa ja uusien yleisöjen tavoittaminen”, Checkpoint Helsingin koordinaattori Saara Karhunen kertoo.

Checkpoint Helsinki tuottaa näyttelyn yhdessä Kansallismuseon kanssa.

”Seurasaaressa nähdään kesän aikana hyvin monitasoisia tulkintoja ulkomuseosta, kun nykytaide on yllätyksellisesti ja kiehtovasti soluttautunut taloihin ja pihoille. Koko perhe saa elämyksiä Seurasaaren klassikkomuseossa ennennäkemättömällä tavalla”, Seurasaaren ulkomuseon intendentti Mikko Teräsvirta iloitsee.

Finnish Landscape käynnistyy lauantaina 11.6. taiteilijoiden puheenvuoroja ja performansseja sisältävällä koko päivän ohjelmalla. Päivän erityisvieras on vapaa kuraattori, kustantaja ja tutkija Clémentine Deliss.

Kuraattori: Joanna Warsza
Taiteilijat: Ahmed Al-Nawas & Minna Henriksson, Kader Attia, Annika Eriksson, Natascha Sadr Haghighian yhdessä Haig Aivazianin & Jumana Mannan kanssa, Ilya Orlov, Liisa Roberts
Avajaisvieraana: Clémentine Deliss
Juliste: Erik Bruun

Lehdistöllä on mahdollisuus tutustua näyttelyyn sen rakennusvaiheessa torstaina 9.6. klo 11 Seurasaaren ulkomuseossa. R.s.v.p. 6.6. mennessä: sanna.lipponen@checkpointhelsinki.org

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Sanna Lipponen, tiedottaja, Checkpoint Helsinki
Puh. 040 7211 022, sanna.lipponen@checkpointhelsinki.org

Mikko Teräsvirta, Seurasaaren ulkomuseon intendentti
Puh. 0295 33 6374, mikko.terasvirta@kansallismuseo.fi

   
Checkpoint Helsinki on vuonna 2013 perustettu nykytaideorganisaatio, joka tuottaa tulevaisuuden nykytaidetta Helsinkiin. Sen toimintaa tukevat vuonna 2016 Koneen Säätiö, Taike, Svenska kulturfonden ja Goethe-Institut Finnland.

Seurasaaren ulkomuseo esittelee suomalaisten asumista, työntekoa ja elintapoja menneillä vuosisadoilla. Museotalot edustavat eri maakunnille tyypillisiä rakennuksia ja rakennusryhmiä 1600-luvun lopulta 1900-luvulle.

Kansallismuseo on kaikkien suomalaisten identiteetin pohjapiirros. Historian huoneita ja aarteita, oivalluksia, havaintoja ja näkökulmia. Ikkuna menneeseen, tähän päivään ja tulevaisuuteen - korvaamaton, lumoava ja yllätyksellinen.

Kansallismuseon museoperheeseen kuuluu seitsemän museota ja kaksi linnaa - Kansallismuseo, Kulttuurien museo (toiminta jatkuu Kansallismuseossa), Suomen merimuseo, Seurasaaren ulkomuseo, Tamminiemi, Hvitträsk, Louhisaari, Olavinlinna ja Hämeen linna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs