Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Centrian esittävä taide juhlii 10-vuotistaivaltaan Maratontanssit-musiikkinäytelmällä

Centria-ammattikorkeakoulu

Centrian esittävä taide juhlii 10-vuotistaivaltaan Maratontanssit-musiikkinäytelmällä

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2013 klo 09:22
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun esittävän taiteen ja musiikin koulutusohjelmat esittävät yhteistyössä Keski-Pohjanmaan konservatorion, Oulun seudun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen ja Musiikki Elämään -hankkeen kanssa Horace McCoyn Ammutaanhan hevosiakin romaaniin perustuvan Maratontanssit musiikkiteatteri-esityksen Kokkolassa. Esityksen ensi-ilta on torstaina 21.3. klo 19 Studioteatteri Reaktiossa, Pitkänsillankatu 45. Muut esitykset ovat lauantaina 23.3. klo 19, sunnuntaina 24.3. klo 14 ja 19, maanantaina 25.3. klo 19 ja tiistaina 26.3.

Esittävän taiteen koulutusohjelma täyttää kuluvana lukuvuonna 10 vuotta. Juhlavuoden Maratontanssit musiikkiteatteri-esitys yhdistää neljä taidealan koulutusta. Näyttelijöinä, laulajina ja tanssijoina toimivat Centria ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuosikurssin teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelijat, nelihenkinen orkesteri koostuu Centria ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman ja Keski-Pohjanmaan konservatorion opiskelijoista. Esityksen koreografi kokkolalainen Mimmi Marjamaa opiskelee Oulun seudun ammattikorkeakoulun tanssinopettajan koulutusohjelmassa.

Ammattikorkeakoulujen aloituspaikkojen vähennys on johtanut myös esittävän taiteen koulutusohjelman lakkauttamiseen. Syksyllä 2012 aloittaneet teatteri-ilmaisun ohjaaja opiskelijat ovat viimeinen koulutusohjelmasta koulutuksensa saava vuosikurssi. Maratontanssit on viimeinen esittävän taiteen koulutusohjelman ensimmäisen vuosikurssin yhteisesitys.

Centrian opiskelijoiden Maratontanssit on siirretty tapahtuvaksi vuoteen 2027, jolloin Suomessa vallitsee suurtyöttömyys. Ihmiset etsivät tapoja selviytyä hengissä. Entiseen varastorakennukseen Kokkolaan on rakennettu tanssikilpailun areena. Alkamassa on Maratontanssin MM-kilpailun Suomen osakilpailun kuudennet aluekarsinnat.

Julia Kosonen on nuori, menestyksestä ja julkisuudesta haaveileva nainen. Hän saa houkuteltua Maratontanssiparikseen elokuvaohjaajan urasta haaveilevan Roope Halmeen. Molemmat unelmoivat kilpailun voitosta ja rahasummasta, jonka avulla he voisivat luoda itselleen paremman tulevaisuuden. Kilpailusta tulee kuitenkin kova; moni muukin on valmis kiertämään tanssirataa palkintorahojen toivossa. Kilpailupäivän seuratessaan toista yleisön eteen avautuu panoraamana koko inhimillisen elämän kirjo, sen riemu ja raadollisuus.

 

Lisätietoja: lehtori Hilkka Hyttinen, hilkka.hyttinen@centria.fi, 044 725 0773

Maratontanssi-tapahtuman, kuvia ja kuulumisia löydät myös Facebookista:

www.facebook.com/RouvaLinden

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          n. 3000

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs