Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Celia-kirjaston ja Ateneumin toteuttama klassikkoteosten kuvailutulkattu ääniopas on ilmestynyt

Celia

Celia-kirjaston ja Ateneumin toteuttama klassikkoteosten kuvailutulkattu ääniopas on ilmestynyt

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2012 klo 12:04
Julkaisija: Celia

Celia-kirjasto ja Ateneumin taidemuseo ovat tuottaneet suomenkielisen kuvailutulkatun Ateneumin aarteita -äänioppaan. Ääniopas sisältää kuvailut kuudesta tunnetusta ja rakastetusta Ateneumin kokoelmiin kuuluvasta suomalaisesta maalauksesta 1880-luvulta 1930-luvulle.

Mukana ovat Ferdinand von Wrightin Taistelevat metsot, Albert Edelfeltin Luxembourgin puistossa, Helene Schjerfbeckin Toipilas, Eero Järnefeltin Kaski, Tyko Sallisen Pyykkärit ja Otto Mäkilän Kesäyö. Kuvailut käsikirjoitti ja luki äänitteeksi kokenut kuvailija Emmi Jäkkö, joka on toiminut mm. Ateneumin taidemuseossa oppaana ja kuvailijana.

Ateneumin aarteet -ääniopas on kenen tahansa kuunneltavissa Ateneumin verkkosivujen ääniopas-osiossa, jossa esitellään myös monia muita Ateneumin kokoelmien keskeisiä merkkiteoksia. Äänioppaat voi myös ladata verkosta omalle mobiililaitteelleen kuunneltavaksi museovierailun aikana. Celia-kirjasto julkaisee Ateneumin aarteita Daisy-äänikirjana, jonka kirjaston asiakkaat voivat lainata Celianet-palvelusta. Äänikirjan kesto on 54 minuuttia.

Kuuntele:

www.ateneum.fi/kuvailu

Lisätietoja:

Palveluiden linjajohtaja Katariina Kiiliäinen, Celia-kirjasto, puh. 040 186 9131, etunimi.sukunimi@celia.fi

Vastaava museolehtori Anja Olavinen, Ateneumin taidemuseo, puh. 040 672 1383, etunimi.sukunimi@ateneum.fi

Mikä Celia? Celia on valtion ylläpitämä erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville. Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille, ja valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja. Ateneumin taidemuseo – Suomen kansallisgalleria Ateneumin taidemuseolla on maamme laajimmat taidekokoelmat, joukossa rakastetuimmat suomalaisten mestareiden teokset. Kokoelmaan kuuluu yli 20.000 teosta: maalauksia, veistoksia, grafiikkaa ja piirustuksia 1750-luvulta aina 1950-luvulla aloittaneiden taiteilijoiden tuotantoon saakka. Museossa jatkuvasti esillä olevan kokoelmanäyttelyn ohella Ateneumissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä sekä näyttelytoimintaa täydentäviä tapahtumia, työpajoja, opastuksia, luentoja, tanssi-, teatteri- ja musiikkiesityksiä sekä poikkitaiteellista ohjelmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs