Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Cecilia Samartinin Mofongo on elämänmakuinen sukutarina karibialaisin maustein

Bazar Kustannus Oy

Cecilia Samartinin Mofongo on elämänmakuinen sukutarina karibialaisin maustein

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2016 klo 09:08
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Amerikkalaisen Cecilia Samartinin uusin romaani Mofongo kertoo koskettavan tarinan isoäidistä ja pojasta sekä sukupolvia yhdistävästä rakkaudesta hyvään ruokaan. Kirjassa on mukana irrotettava reseptivihko, johon on koottu ruokaohjeita karibialaisen keittiön herkuista – mofongosta rommikakkuun ja kreolikatkaravuista kookospaahtovanukkaaseen. 

 

Kahdeksanvuotias Sebastian unelmoi siitä, että voisi juosta leikeissä ja peleissä Kalifornian auringon alla muiden lasten tavoin. Hänen sydänvikansa kuitenkin estää normaalin elämän, ja äiti on pojasta jatkuvasti huolissaan. Sebastian viihtyy isoäidin, abuela Lolan keittiössä, ja yhdessä he valmistavat isoäidin kotimaan Puerto Ricon ruokia kuten mofongoa.

 

Herkullinen ruoka tuo rakoilevan perheen jälleen yhteen, vaikka isoäidin halu nauttia elämästä saakin sukulaiset välillä ymmälleen. Cecilia Samartinin lumoava tarinankerronta tuo lähelle niin rakkauden kuin surun ja kuolemankin. Koskettava lukuelämys muistuttaa elämän tärkeistä hetkistä, joita jokainen voi luoda ympärilleen, sekä yhteyden löytymisestä toisiin ihmisiin. 

 

Cecilia Samartin syntyi Kuubassa 1961. Hän oli vasta alle vuoden ikäinen, kun perhe joutui pakenemaan Fidel Castron hallintoa Yhdysvaltoihin. Samartin on romaaneissaan käsitellyt latinalais-amerikkalaisten siirtolaisten elämää USA:ssa. Nykyään hän asuu Los Angelesissa englantilaisen miehensä ja koiransa kanssa. Koulutukseltaan Samartin on psykoterapeutti, ja vapaa-ajallaan hän tekee paljon vapaaehtoistyötä latinosiirtolaisten keskuudessa.

 

Mofongo on Samartinin kuudes suomennettu romaani. Aiemmin suomeksi ovat ilmestyneet Nora & Alicia, Kaunis sydän, Señor Peregrino, La Peregrina sekä Los Peregrinos. Suomessa Samartinin kirjoja on myyty yhteensä jo yli 70 000 kappaletta.

 

Cecilia Samartin
Mofongo
Alkuteos Mofongo
Suomennos Seppo Raudaskoski
Sidottu, 365 sivua
ISBN 978-952-279-310-2
Kirjastoluokka 84.2
Saatavilla myös e-kirjana
Ilmestymispäivä 4.4.2016

 

Painokelpoiset kuvat kannesta ja kirjailijasta

 

Arvostelukappaleet ja lisätiedot:
tiedottaja Minttu Nikkilä, Bazar Kustannus Oy
tiedotus@bazarkustannus.fi, 0400 298 193

 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs