Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Brinkkalan pihalla soi suomalaisia kappaleita etiopialaisin sovituksin

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Brinkkalan pihalla soi suomalaisia kappaleita etiopialaisin sovituksin

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2016 klo 14:31
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Vanhalla Suurtorilla vierailee torstaina 11. elokuuta Ääniä Le-Alem -yhtye, jonka muusikot tulevat Suomesta ja Etiopiasta.

Akustinen yhtye Ääniä Le-Alem tarjoilee Brinkkalan pihan konsertissa suomalaisia lauluja etiopialaisin sovituksin ja etiopialaista musiikkia skandinaavisin tulkinnoin. Bändissä on yhteensä seitsemän jäsentä ja kymmenen eri soitinta.

–Yhtyeemme yhdistää etiopialaista alternative/jazz/reggae-soundia ja skandinaavista folkrockia jännittävällä akustisella kombollaan, jossa sähkökitaran korvaa akustinen kitara ja rumpusetin bongot ja kajon box. Basson sykettä pitää yllä oikea kontrabasso ja yllätyksellistä väriä tuovat viulut, kantele, jouhikko ja etiopialainen mazinko, kertoo yhtyeen kontrabasisti Henrica Fagerlund.

Konsertin soittolistalla on muun muassa etiopialaista jazzia 1960- ja 70-luvuilta sekä suosittuja suomalaisia lauluja uudelleensovitettuina bändin omalla tyylillä. Brinkkalan illassa kuullaan muun muassa kappaleet Taivas on sininen ja valkoinen, Sankarit sekä Maailman toisella puolen.

Ennen konserttia yhtye järjestää maahanmuuttajataustaisille turkulaisille musiikkityöpajoja, joissa opetellaan suomalaisia lauluja aina kansanlauluista pop-biiseihin. Konsertissa kuullaan ryhmien tuotoksia.

–Työpajoissa on osallistujia monista maista. On hauska kuulla, millaisia sävyjä eritaustaiset ihmiset tuovat suomalaisiin biiseihin. Lopputulokset kutkuttavat jo nyt, sanoo Turun vapaa-aikatoimialan maahanmuuttajakoordinaattori Kati Leskinen.

Maailman ääniä Turussa -konsertti alkaa klo 17.30 Brinkkalan pihalla ja päättyy noin klo 19. Sateella keikka siirtyy Vanhan Raatihuoneen saliin.

Tapahtuma on maksuton ja sen järjestää Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala.

 

Lisätiedot tapahtumasta ja musiikkityöpajoista:

Maahanmuuttajakoordinaattori Kati Leskinen
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
p. 040 642 8465
kati.leskinen@turku.fi

Ääniä Le-Alem -yhtyeen haastattelupyynnöt:

Henrica Fagerlund
p. 050 441 6379
henrica.fagerlund@gmail.com

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs