Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Bazarin syksy tarjoaa runsaan kattauksen nautinnollista luettavaa

Bazar Kustannus Oy

Bazarin syksy tarjoaa runsaan kattauksen nautinnollista luettavaa

Tiedote.
Julkaistu: 12.04.2016 klo 09:41
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Bazarin kirjakattaus syksylle 2016 pitää sisällään monipuolista laatukirjallisuutta niin suurten tarinoiden kuin tutkitun faktankin ystäville. Syksyn odotettuihin kaunokirjoihin kuuluvat muun muassa Kate Mortonin neljäs romaani Salaisuuden kantaja, Lucinda Rileyn ensimmäinen suomennettu teos Keskiyön ruusu ja räävittömän hauska kotimainen esikoisromaani Tee se itse -vauva suositulta perhebloggaajalta Karoliina Salliselta. Jännitystä kaipaavia hellitään Gard Sveenin, Stefan Tegenfalkin ja Alan Bradleyn uusilla dekkareilla, koiraihmisiä ilahduttaa Steven Rowleyn hurmaava esikoisromaani Lily ja mustekala, ja ihmissuhdekiemuroita rakastavat voivat uppoutua Katherine Pancolin ja Emma Chasen uutuuksien pariin. Michael Sundsténin kattava tietokirja Jäähän kohdistunut rakkaus kokoaa suuret suomalaiset kiekkotarinat ja on jokaisen lätkäfanin toiveteos ilmestyessään World Cupin alla syyskuussa. Ajankohtainen on myös Steven Lee Myersin Uusi tsaari, tarkkanäköinen elämäkerta Vladimir Putinista, yhdestä maailman tämän hetken arvoituksellisimmista valtionpäämiehistä.

 

Lukunautintoja tutuilta ja uusilta kirjailijoilta


Palkitun australialaisen kirjailijan Kate Mortonin neljäs suomennettu teos, syyskuussa ilmestyvä Salaisuuden kantaja on viihdyttävä lukuromaani, joka tarjoaa ystävyyttä, petoksia ja ikuista rakkautta. Järkyttävä rikos helteisenä kesäpäivänä Englannin Suffolkissa vuonna 1961 jättää jälkensä teini-ikäiseen Laureliin, joka joutuu palaamaan tapahtumaan 50 vuotta myöhemmin selvittääkseen äitinsä menneisyyttä. Kirjan on suomentanut Hilkka Pekkanen.


Irlantilaistaustainen Lucinda Riley on taianomainen tarinankertoja, jonka kirjoja käännetty yli 28 kielelle, julkaistu 38 maassa ja myyty maailmanlaajuisesti miljoonia kappaleita. Viimein koittaa Suomen vuoro, kun Bazar julkaisee romaanin Keskiyön ruusu. Kiehtova ja sydäntäsärkevä rakkaustarina vie lukijan 1900-luvun alun Intian palatsien loistosta nykypäivän Englannin maaseudulle. Kesäkuussa ilmestyvän kirjan on suomentanut Hilkka Pekkanen.


Karoliina Sallisen Kolmistaan-blogi on yksi Suomen suosituimmista perheblogeista. Viisivuotiaan tyttären äitinä, opettajana ja bloggaajana Sallisella on paljon kosketuspintaa nykyvanhemmuuteen ja sen keskustelunaiheisiin. Sallisen esikoisromaani Tee se itse -vauva on herkullinen vuodatus raskausajan ihanuudesta ja hurjuudesta. Usvan ja Juhan yhteinen odotus tunnemyrskyineen ja kommelluksineen paljastaa kaiken sen, mistä neuvolan täti ja opaskirjat eivät kerro mitään. Kirjassa on Sanni Kariniemen raikas piirroskuvitus.


Amerikkalaisen käsikirjoittajan Steven Rowleyn ura kirjailijana sai alkunsa, kun hän sydänsuruista toipuakseen ryhtyi kirjoittamaan tarinaa koirasta. Lily ja mustekala on hykerryttävän hauska ja vastustamattoman nokkela esikoisromaani, joka sulattaa jokaisen eläinihmisen sydämen! Kirja muistuttaa siitä, millaista on rakastaa tulisesti, miten vaikeaa on päästä irti ja miten taistelu omien rakkaiden puolesta on tärkeintä elämässä. Lokakuussa ilmestyvän teoksen on suomentanut Sari Karhulahti.


Muun muassa menestysromaanillaan Krokotiilin keltaiset silmät lukijat valloittaneelta Katherine Pancolilta ilmestyy syksyllä suomeksi Suudelkaa minua. Kirpeän ihana ihmissuhdekimara vie lukijan rakkauden ja halun, salattujen muistojen ja unelmien kuohuvaan virtaan. Suomennos on Lotta Toivasen käsialaa, ja romaani ilmestyy syyskuussa.


Emma Chasen Torjuttu jatkaa Katen ja Drew’n tarinaa siitä, mihin se Chasen esikoisromaanissa Taklattu päättyi. Nyt pariskunta joutuu arvioimaan suhteensa uudestaan, sillä rakastuminen on huomattavasti helpompaa kuin parisuhteen ylläpitäminen. Kirja tarjoaa täydellistä lomalukemista ilmestyessään kesäkuussa Helinä Kankaan suomentamana.

 

Karmivaa jännitystä ja taisteluiden melskettä


Norjan puolustusministeriössä työskentelevän Gard Sveenin dekkari Pimeän sylissä vie Raskaat varjot -kirjasta tutun rikostutkijan Tommy Bergmannin jälleen pahuuden syövereihin. Nuoren prostituoidun löytyminen henkihieverissä oslolaisesta asunnosta aloittaa tapahtumaketjun, joka ei päästä lukijaansa vähällä, vaan kuljettaa syvälle rikollisen mielen sokkeloihin. Lokakuussa ilmestyvän teoksen on suomentanut Arja Kantele.


Jonna de Bruggen ja Walter Gröhnin rikostutkintaryhmä tuli tutuksi ruotsalaisen Stefan Tegenfalkin trilogiassa, jolle ilmestyy kesäkuussa itsenäinen jatko-osa Pianonvirittäjä. Laura Beckin suomentaman dekkarin keskiössä ovat kuusitoistavuotiaan tytön brutaali murha ja koulukiusaamisen häikäilemätön verkko. Tapauksen tutkinta laittaa kokeeseen nuoren poliisin ja kokeneen rikostutkijan ihmistuntemuksen.


11-vuotiaan harrastelijasalapoliisi Flavia de Lucen ja kirjailija Alan Bradleyn ystäville syksy tuo taas uutta luettavaa, kun sarjan viides osa Loppusoinnun kaiku kalmistossa ilmestyy syyskuussa Maija Heikinheimon suomentamana. Tällä kertaa Flavia joutuu kaivelemaan muutakin kuin johtolankoja, sillä kesken pyhimysjuhlien englantilaisen kirkon uumenista löytyy oudosti naamioitu urkurin ruumis. Se mitä nokkela Flavia kaivaa kalmistosta esiin, ei välttämättä kestä päivänvaloa.


Espanjalainen tutkija ja kirjailija Albert Sánchez Piñol tarjoilee vauhdikkaan veijariromaanin kirjallaan Voitetun kaupungin tarina, joka tempaisee lukijansa 1700-luvun alun Barcelonaan. Nuori ja kuriton Martí Zuviría saa koulutuksen sotainsinööriksi markiisi Vauban opissa ja joutuu keskelle Espanjan perimyssodan taisteluita. Vankkaan taustatyöhön pohjautuva romaani perustuu lähes pilkuntarkasti tositapahtumiin, mutta kerronta on kaukana totisesta historiankirjoituksesta. Kirja ilmestyy elokuussa, ja sen suomennos on Satu Ekmanin käsialaa.


Brittikirjailija Bernard Cornwellin maailmanlaajuisesti suuren suosion saanut Uhtred-sarja saa jatkoa, kun sarjan yhdeksäs osa, Myrskyn soturit, ilmestyy suomeksi lokakuussa. Kuningas Edwardin ja hänen siskonsa johtamissa kuningaskunnissa vallitsee hauras rauha, mutta armottoman viikinkisoturi Ragnall Iversonin joukot ovat jo liikkeellä. Taisteluiden täyttämän seikkailukertomuksen on suomentanut Ulla Lempinen. Kirjasarjan ensimmäisiin osiin perustuva tv-sarja The Last Kingdom sai maailmalla ensi-iltansa lokakuussa 2015.

 

Suomalaisia lätkälegendoja, salaperäisen Putinin tarina ja vakuutuspetosten parhaimmistoa


Turkulaisen urheilutoimittajan ja intohimoisen kiekkotietäjän Michael Sundsténin Jäähän kohdistunut rakkaus. Osa 1 on todellinen kiekkofanin unelmateos. Syyskuussa, juuri jääkiekon World Cupin alla ilmestyvä ainutlaatuinen kirja kokoaa 28 suomalaisen kiekkosuuruuden tarinat pihapeleistä parrasvaloihin heidän itsensä kertomina. Mukana ovat mm. Lalli Partinen, Matti Keinonen, Timo Jutila, Esa Keskinen, Sami Vatanen ja Aleksander Barkov jr. Runsaasti kuvitettu kirja sisältää myös Suomi-kiekon tähtikartaston, johon on kerätty tiedot Suomen A-maajoukkueessa ja merkittävimmissä ulkomaisissa liigoissa pelanneista kiekkoilijoista. Jokaisesta myydystä kirjasta lahjoitetaan yksi euro Iceheartsille ennaltaehkäisevään lastensuojelutyöhön. Kirjan toinen osa julkaistaan syksyllä 2017.


The New York Times -lehden toimittajan Steven Lee Myersin Uusi tsaari on tarkkanäköinen muotokuva Venäjän presidentistä Vladimir Putinista, jota voidaan syystä pitää yhtenä maailman tämän hetken arvoituksellisimmista johtajista. Jännityskirjan tavoin otteessaan pitävä teos käy läpi Putinin vaiheita lapsuusvuosista politiikan huipulle ja maailmanhistorian polttopisteeseen. Lokakuussa ilmestyvän teoksen on suomentanut Seppo Raudaskoski.


Dekkaristina tutuksi tullut vakuutusetsivä Christian Rönnbacka paljastaa ensimmäisessä tietokirjassaan Kävikö käry? vakuutusalan parhaat tarinat. Koska vakuutusyhtiöiden huijaamisella on Suomessa vankat perinteet, riittää kaiken kokeneilla vakuutusetsivillä kerrottavaa. Elokuussa ilmestyvä kirja käy läpi petosten päätyypit sekä kertoo huikeimmat huijaukset ja niiden yritykset. Joskus todellisuus voi olla taruakin ihmeellisempää.

 

Mörön murinaa lapsille, suosion huumaa nuorille


Typy ja muriseva mörkö jatkaa ihastuttavaa kotimaista kuvakirjasarjaa, jonka ensimmäinen osa ilmestyi syksyllä 2015. Eppu Nuotion ja Sanna Iston kirjoittamassa tarinassa Typy pääsee perheen ja Bertta-tädin kanssa lomamatkalle Hankoon, mutta sängyn alla mahdollisesti vaaniva mörkö ja kummalliset tapahtumat huvilassa aiheuttavat matkaan lisäjännitystä. Marraskuussa ilmestyvän kirjan suloinen kuvitus on Sari Airolan käsialaa.


Parikymppisen englantilaiskirjailijan Katy Birchallin esikoisteos It girl – Suosituksi yhdessä päivässä on hulvattoman hauska kirja 14-vuotiaasta nörttitytöstä Annasta, jonka suosio koulussa nousee räjähdysmäisesti, kun hänen isänsä kihlautuu kuuluisan filmitähden kanssa. Pahaksi onneksi Anna ajautuu jatkuvasti kaikenlaisiin noloihin tilanteisiin. Teos ilmestyy heinäkuussa Eija Hirvosen suomentamana.

 

Askelmerkkejä uuteen vuoteen


Paulo Coelhon huippusuosittu vuosikalenteri julkaistaan jo yhdettätoista kertaa. Tärkeimmät merkki-, pyhä- ja liputuspäivät sisältävän kalenterin on kuvittanut kolumbialainen taiteilija Catalina Estrada, ja tekstit on suomentanut Sanna Pernu. Ystävyys – Kalenteri 2017 on saatavilla kesäkuussa. Lokakuussa ilmestyvä Eija Hirvosen Sinun horoskooppisi 2017 tarjoaa jokaiselle aurinkomerkille vuosiennusteet ja kuukausikatsaukset, joiden avulla voi tarttua haasteisiin ja tehdä valintoja oikealla hetkellä.

 

Tutustu syksyn 2016 kirjakatalogiin tästä linkistä.

Lisätiedot, katalogit ja arvostelukappaleet:

Bazar Kustannus Oy, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Katariina Vuori
tiedotus@bazarkustannus.fi, 040 548 9810

 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs