Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK tuki kotimaista av-alaa 2,5 miljoonalla eurolla

AVEK

AVEK tuki kotimaista av-alaa 2,5 miljoonalla eurolla

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 10:21
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on tehnyt kuluvan toimikautensa viimeiset tukipäätökset. AVEK jakoi toimikaudellaan 2013−2014 erilaisina tukina kokonaisuudessaan noin 2,5 miljoonaa euroa, josta hyvitysmaksuvarojen osuus oli noin 1,2 miljoonaa euroa.

AVEKin jakamasta kokonaissummasta lyhyt- ja dokumenttielokuvien tuotantotukea oli 677 500 euroa. Tv-sarjojen käsikirjoittamiseen myönnettiin 30 000 euroa. Lisäksi AVEK on myöntänyt tekijöiden täydennyskoulutukseen 64 452 euroa, kulttuurivientiin 87 472 euroa, av-alan festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen 84 500 euroa sekä tutkimus- ja kehittelytuki Vieteriä 60 000 euroa.

AVEK tuki toimikaudellaan 2013−2014 kotimaista mediataidetta 190 288 eurolla. ”AVEKin mediataiteelle hyvitysmaksuvaroista jakama tuki mahdollistaa useiden korkealaatuisten mediataideteosten valmistamisen vuosittain, mikä näkyy suoraan myös suomalaisen taiteen kansainvälisessä menestyksessä”, kertoo mediataiteen tuotantoneuvoja Elena Näsänen.

Elena Näsäsen mukaan AVEKin tukema kotimainen mediataide on saanut ja saa näkyvyyttä kuluneen vuoden aikana eri puolilla Suomea. Tukea myönnettiin esimerkiksi kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen taiteilijan Eija-Liisa Ahtilan teokselle Tutkimuksia draaman ekologiasta 1. Liikkuvan kuvan installaation ensiesitys on kesäkuussa avatussa Serlachiuksen museossa Mäntässä. Kansainvälistä näkyvyyttä tullee saamaan myös mm. Tuomas Laitisen uusin teos Transitions: Conductor, joka nähdään syksyllä Taideakatemian säätiön palkintonäyttelyssä Espoon Modernin taiteen Museossa, Emmassa.

Hyvitysmaksuvarojen lisäksi AVEK myöntää opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen. Toimikaudella 2013‒2014 DigiDemo-tukea jaettiin 805 500 euroa. CreaDemo-määräraha oli jaossa neljättä kertaa. Tukea myönnettiin 542 993 euroa.

AVEKin toimikausi on heinäkuun alusta seuraavan kesäkuun loppuun. Tarkemmat tiedot toimikauden 2013–2014 päätöksistä AVEKin verkkosivuilta: www.kopiosto.fi/avek

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Elena Näsänen, elana.nasanen(a)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2356

Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(a)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon.

Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs