Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK palkitsi kuusi luovan alan tuoteideaa C²-kilpailussa

AVEK

AVEK palkitsi kuusi luovan alan tuoteideaa C²-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2012 klo 09:14
Julkaisija: AVEK

AVEK palkitsi kuusi luovan alan tuoteideaa C²-tapahtumassa Tampereen Musiikkiteatteri Palatsissa 23.5.2012. Palkituille myönnettiin 2 500 euroa hankkeiden jatkokehittelyä varten. Parhaan pitchauksen pääpalkinnon, sekin arvoltaan 2 500 euroa, voitti Minna Ainoa Imagine and do -konseptillaan.

Luovien alojen osaajille suunnatussa C²-pitchauskilpailussa 24 osallistujaa esitteli tuote- ja palveluideoitaan neljän hengen asiantuntijatuomaristolle. Tuomaristo kuuli ideoita muun muassa esittävien taiteiden, muotoilun ja musiikin aloilta. Kilpailijoilla oli 5 minuuttia aikaa kertoa ideansa, jonka perusteella tuomaristo valitsi palkittavat sekä loppukilpailussa esiintyneet, parhaan pitchauksen palkinnosta kilpailleet ideat.

Tuomaristo luonnehti kilpailun tasoa korkeaksi. ”Hajontaa esitysten ja ideoiden laadussa oli aikamoisesti, mutta selvästi oli nähtävissä, että esityksiin oli valmistauduttu huolella”, kuvailee tuomariston puheenjohtaja Leena Hoppania kilpailun tasoa. ”Monen idean kohdalla nousi kysymys siitä, mikä on tuotteen uutuusarvo ja liiketoimintapotentiaali. Parhaat ideat täyttivät nämä kriteerit kuitenkin kirkkaasti.”

Tapahtuman yhteydessä järjestettiin päätöstilaisuus, jossa puhujina olivat tuleva Avoin Tampere -ohjelman ohjelmajohtaja Seppo Haataja sekä tuottaja Ulla Lukkari Mediayhtiö B105:stä. Haataja osallistui myös loppukilpailun tuomarointiin.

C²-tapahtuma toteutettiin osana AVEKin hallinnoimaa CreaDemo-rahoitusohjelmaa. CreaDemo perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan 700 000 euron määrärahaan.

 

Paras pitchaus -palkinto á 2 500 €
Minna Ainoa | Imagine and do

C²-palkitut á 2 500 € (satunnaisessa järjestyksessä)
Minna Ainoa | Imagine and do
Hannu Räisä | Pienoisteatteri  (paras pitchaus -ehdokas)
Anne Munkki | KuuTio (paras pitchaus -ehdokas)
Marit Hohtokari | Luonnossa keskellä kaiken (paras pitchaus -ehdokas)
Jussi Rasku | Lasten tietokoneanimaatiotyöpaja
Jukka Laine | Valokeppijumppa

Ideakilpailun tuomaristo ja meklarointi
Leena Hoppania, Soficom Finland
Lasse Paananen, IdeOne
Helena Pekkarinen, Diges ry
Sohvi Sirkesalo, Tampereen ammattikorkeakoulu/Kulttuuriagentuuri Sohvi Sirkesalo
Seppo Haataja, Nokia/Avoin Tampere

Ideakilpailun meklarina toimi Kati Uusi-Rauva, Plikka Projects. 

Lisätiedot
Pääsihteeri Juha Samola, AVEK | juha.samola@avek.kopiosto.fi | 09 4315 2351 www.kopiosto.fi/avek

CreaDemo www.kopiosto.fi/avek/creademo

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs